digitaal / Partnerbijdrage

Tijdsbesparing voor gemeente en uitvaartverzorger

Tijdsbesparing voor gemeente en uitvaartverzorger. Gemeente Waalwijk verwerkt 97 procent van overlijdensaangiften digitaal

Gemeente Waalwijk verwerkt 97 procent van overlijdensaangiften digitaal.

Uitvaartverzorgers in Waalwijk zijn blij met de mogelijkheid om digitaal aangifte te doen van overlijden. Het scheelt hen tijd, en veel ritjes naar het gemeentehuis. Ook is de kans op fouten kleiner, doordat de uitvaartverzorger alle benodigde informatie digitaal aanlevert.

                      

“iOverlijden is de nieuwste digitaliseringsslag die we op het gebied van burgerzaken maken.”

Eric de Laat
directeur Bedrijfsvoering en Dienstverlening, gemeente Waalwijk

‘Doordat de verwerking bij de gemeente sneller gaat, is de benodigde informatie sneller bij klant. Die kan op zijn beurt sneller naar de notaris.’ Angela van Oirschot van uitvaartverzorger Monuta zet uiteen wat er bereikt is in Waalwijk. Ze vat samen: ‘De mogelijkheid om bij de gemeente digitaal aangifte van overlijden te doen, vergroot de efficiency voor alle betrokken partijen.’ Monuta was de eerste uitvaartverzorger die in Waalwijk overlijdensaangiften deden via de applicatie iOverlijden. Andere uitvaartverzorgers volgen. De eerste resultaten zijn veelbelovend: binnen een maand na invoering van iOverlijden verliep 97 procent van de aangiften digitaal. 

Lees verder in de klantcase Waalwijk: Tijdsbesparing voor gemeente en uitvaartverzorger

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.