digitaal / Partnerbijdrage

45.000 euro opgehaald voor strijd tegen kanker

45.000 euro opgehaald voor strijd tegen kanker

17 september 2013

Feestelijke finish van 100 kilometer tellende sponsorloop in ‘s-Hertogenbosch

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, heeft met de estafettesponsorloop ‘Pink tegen kanker’,  45.000 euro opgehaald voor de strijd tegen huidkanker. Op 13 september startten in totaal bijna 60 lopers aan de 100 kilometer tellende tocht van Leiden naar ’s-Hertogenbosch. Het complete bedrag komt ten goede aan het Leids Universitair Medisch Centrum voor het verder ontwikkelen van BRAF medicijnen tegen uitgezaaide huidkanker oftwel Melanomen.

AfbeeldingHan Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government is initiatiefnemer van de Pink tegen kanker-loop. ‘Dat we samen met klanten en collega’s dit bedrag hebben opgehaald is fantastisch. De afgelopen maanden hebben we hard getraind om tot dit doel te komen. De loop zelf was een fantastische ervaring voor iedere deelnemer en met vereende krachten en de steun van familie en vrienden heeft iedereen de finish gehaald. Sponsoren; bedankt dat dit mogelijk was!’

Melanoom
Het melanoom is een agressief groeiende, kwaadaardige vorm van huidkanker. De kans dat het melanoom zich door het lichaam verspreidt, is redelijk groot en daardoor is het melanoom een levensbedreigende aandoening. In Nederland is melanoomkanker momenteel de snelst groeiende vorm van kanker. Jaarlijks komen er ruim 4.800 nieuwe patiënten bij. De afgelopen tien jaar is het aantal melanoompatiënten zelfs met vijftig procent toegenomen.

In de afgelopen jaren zijn er door wetenschappelijk onderzoek medicijnen ontwikkeld die de levensverwachting van melanoompatiënten met uitzaaiingen aanzienlijk heeft verbeterd. Dit betreft onder andere ‘BRAF remmers’ die gegeven worden aan patiënten met melanoomuitzaaiingen met een afwijking (mutatie) in het BRAF gen. Helaas treedt er bij bijna alle melanoom-patiënten die hiermee worden behandeld binnen een jaar resistentie op waardoor de medicijnen hun werking verliezen. Met de opbrengst uit de estaffeteloop kan verder medisch onderzoek worden verricht om dit tegen te gaan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.