digitaal / Partnerbijdrage

Vroegsignalering binnen sociaal domein

Eerder op de hoogte wanneer er problematische schulden ontstaan.

05 augustus 2022

Het zal je niet ontgaan zijn, maar vroegsignalering is een term die je niet meer wegdenkt uit het sociaal domein. Maar wat is vroegsignalering nou precies? Hoe zie jij het terug in je werk? En misschien nog wel belangrijker, hoe helpt het je in je werkzaamheden? In dit artikel leg ik het je uit.

Vroegsignalering komt uit het domein Schulden. Het doel van vroegsignalering is het tijdig voorkomen van problematische schulden bij inwoners. Deze schulden leiden makkelijk tot extra problemen voor inwoners die vaak de nodige zorgen hebben. Maar het helpt niet alleen de inwoner. Ook de gemeente en schuldeisers zijn geholpen met vroegsignalering. Want met vroegsignalering beperk je de kosten van het hulpverleningstraject en krijgt de schuldeiser eerder zijn geld.  

De regie-applicatie is de plek waar je deze vroegsignalering uitvoert. Hier heb je overzicht over de situatie van het hele gezin. Door te koppelen met andere applicaties uit de markt die deze vroegsignalering registreren helpen we jou. Zo ben je namelijk eerder op de hoogte wanneer er problematische schulden ontstaan. Je ontvangt hier namelijk tijdig een signaal over. Daardoor kom je meteen in actie. De vervolgacties registreer je uiteraard ook in iSamenleving net als de rest van de casus.

Zoals je leest ondersteunt iSamenleving je in het deel vroegsignalering. Ben jij als gemeente benieuwd wat het voor jou oplevert? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over vroegsignalering in iSamenleving.

Neem contact op:


Ingmar Uijl 
Productmanager Sociaal domein
+31(0)6 4609 1064 
LinkedIn 
Al mijn blogs

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.