digitaal / Partnerbijdrage

Modernisering van burgerzaken

Gemeente Almelo werkt samen met PinkRoccade Local Government bij modernisering van burgerzaken.

11 februari 2013

Gemeente Almelo werkt samen met PinkRoccade Local Government bij modernisering van burgerzaken

Inwoners van Almelo kunnen in de toekomst op elke gewenste plek en met elk gewenst apparaat een aantal van hun burgerzaken regelen.

In ondertrouw gaan kan vanuit huis of een andere plek en de keuze is vrij om een formulier digitaal te versturen via smartphone, tablet of pc. Ook een geboorteaangifte waarbij de ouders in een andere gemeente wonen, gaat makkelijker.

Het gemak zit hem in de landelijke database waarin alle gemeenten in Nederland hun persoonsgegeven opslaan en uit raadplegen. Elke gemeente is verplicht deze landelijke database in de komende jaren in gebruik te nemen. Almelo sluit volgens planning aan in het najaar van 2014.

Efficiënter en goedkoper
Om ambtenaren toegang te geven tot deze landelijke database zijn zogeheten burgerzakenmodules nodig. Deze worden ontwikkeld door het bedrijf PinkRoccade Local GovernmentAlmelo helpt PinkRoccade door mee te denken over de invulling van deze modules. De twee partijen ondertekenen op 8 februari een samenwerkingsovereenkomst voor deelname aan Government iBurgerzaken. De uitkomst van de samenwerking is wat Almelo betreft een efficiëntere en goedkopere manier van dienstverlening.

Voortrekkersrol 
Almelo is een van de 25 kwartiermakers die een voortrekkersrol spelen bij het ontwikkelen van iBurgerzaken. De gemeente doet eraan mee omdat het de ambitie heeft dienstverlening steeds te verbeteren. Almelo deelt de ervaringen met andere gemeenten in de regio zodat die er hun voordeel mee kunnen doen bij de modernisering van de gemeentelijke basisadministratie.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.