digitaal / Partnerbijdrage

Rijksoverheid en Oracle vernieuwen overeenkomst

Nederlandse Rijksoverheid breidt cloudserviceaanbod uit met Oracle Cloud Infrastructure voor overheidsinstanties.

20 juli 2023
Oracle
Oracle Cloud omvat 44 onderling verbonden geografische cloudregio's voor commerciële en overheidsdoeleinden. | Beeld: Oracle

De Nederlandse Rijksoverheid heeft ervoor gekozen om Oracle Cloud Infrastructure (OCI) op te nemen in haar cloudserviceaanbod voor overheidsinstanties als onderdeel van een verlenging van haar bestaande servicecontract met Oracle.

Met het aanbieden van OCI’s commerciële public cloud regio’s wordt de Rijksoverheid in staat gesteld om te profiteren van de vele voordelen die cloud computing biedt, waaronder schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbare prestaties.

De verlenging van de overeenkomst omvat een versie van de standaard cloudvoorwaarden en een Data Processing Agreement op basis van de Data Protection Impact Assessment (DPIA) van de overheid van beschikbare clouddiensten.

“Deze vernieuwde overeenkomst met Oracle markeert een belangrijk moment in onze strategische samenwerking”, zo zegt Richard Wiersema, Directeur Operatie DICTU van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en tevens Strategisch Leveranciersmanager Oracle voor de Rijksoverheid. “Met Oracle hebben we als Rijksoverheid een belangrijke partner in huis die ons helpt bij het verwezenlijken van onze digitale doelstellingen en te voldoen aan de behoeften van de Nederlandse samenleving. De cloud speelt daarin een cruciale rol.”

OCI biedt geavanceerde mogelijkheden op het gebied van privacy en beveiliging, waardoor overheidsinstanties met vertrouwen kunnen werken in de cloud. Het voldoet aan de hoogste internationale normen en biedt een uitgebreid scala aan beveiligingsfuncties, waaronder geavanceerde versleutelingstechnologieën, geïntegreerd identiteitsbeheer en strenge toegangscontroles. Door gebruik te maken van Oracle Cloud Infrastructure helpt Oracle de Rijksoverheid veilig gegevens opslaan, verwerken en analyseren, terwijl ze voldoen aan de strengste eisen op het gebied van privacybescherming.

“Met onze vernieuwde samenwerking kunnen we de Rijksoverheid, als cloudpartner, verder ondersteunen bij hun doelstellingen op digitaal vlak”, vertelt Wilfred Scholman, Country Leader voor Oracle Nederland. “Met OCI voorzien we in een cloudinfrastructuur die is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van de Rijksoverheid. Zoals bij al onze klanten, streven we ernaar om de Rijksoverheid de best mogelijke technologie en beveiligingsstandaarden te bieden, zodat zij zich kunnen richten op hun belangrijke werk voor de burgers van Nederland.”

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.