digitaal / Partnerbijdrage

Europese Commissie selecteert Oracle Cloud Infrastructure

Europese Unie nu toegang tot meer dan 100 OCI-services.

31 oktober 2023
Oracle Cloud Infrastructure

Oracle kondigt aan dat de Europese Commissie (EC) heeft gekozen om Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en de bijbehorende platformservices te integreren in de cloudserviceproducten die beschikbaar zijn voor de EU-organisatie. De Commissie heeft OCI geselecteerd na een concurrerende aanbestedingsprocedure.

Met de zesjarige overeenkomst hebben tientallen instellingen, organen en instanties van de Europese Unie toegang tot meer dan 100 OCI-services en kunnen ze profiteren van de vele voordelen van cloud computing, zoals schaalbaarheid, beveiliging, flexibiliteit en betrouwbare prestaties.

Eenvoudige migratie

OCI biedt schaalbare, krachtige computing en maakt eenvoudige migratie van verouderde lokale applicaties naar de cloud mogelijk. Het levert ook strenge organisatorische en architectuurbeveiliging met een uitgebreid assortiment beveiligingsfuncties, waaronder geavanceerde coderingstechnologieën, geïntegreerd identiteitsbeheer en strenge toegangscontroles. Hiermee kunnen instellingen en organen in de EU met minder risico en tegen lagere kosten voldoen aan compliance-, datatoezicht- en regelgevingsmandaten. Met behulp van OCI kunnen overheidsinstanties data veilig opslaan, verwerken en analyseren en zich tegelijkertijd houden aan strenge privacybeschermingsvereisten.

Meer dan 1000 organisaties

Instellingen, organen en agentschappen van de Europese Unie sluiten zich aan bij meer dan 1.000 organisaties in de publieke sector, waaronder de Britse overheid, de Nederlandse overheid, de Australische federale overheid en het Amerikaanse ministerie van Defensie, die OCI gebruiken om hun activiteiten te moderniseren en digitale transformatie te versnellen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.