of 59794 LinkedIn

Opinie

  • Kiezen en Context

    Wat zouden bewoners van onze streken in de 23e eeuw van onze tijd willen weten? Tenminste, ervan uitgaande dat die bewoners er zijn en dat ze nieuwsgierig zijn. Zouden ze geïnteresseerd zijn in hoe wij worstelden met de nasleep van fossiele energie, met door gaswinning opgewekte aardbevingen? Of misschien meer in de effecten van de doorzettende globalisering, de discussies rond TTIP, multiculturalisme  of gesloten grenzen? 

  • 'Privacy is dead, get over it'

    De titel schijnt een citaat te zijn van Mark Zuckerberg, CEO en oprichter van Facebook. Een bedrijf dat inderdaad niet bekend staat als hoeder van de privacy. En wat ik dan grappig vind, is dat de Europese privacy officer een Duitser is en Duitsland staat bekend als heel streng op het gebied van privacy. Maar goed, dat is eigenlijk niet waar ik het over wilde hebben.

  • Auteursrecht Onderweg

    De nieuwe fototentoonstelling van het Nationaal Archief toont zo’n 250 reisfoto’s van fotografen als Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Henri Cartier-Bresson en Robert Capa. Veel materiaal heeft gevaren doorstaan voordat het in het Nationaal Archief is terechtgekomen.