digitaal / Partnerbijdrage

Landelijk virtueel datacenter gewoon vanuit de regio

Connectiviteit met belangrijke internetknooppunten is essentieel.

08 augustus 2022
Connectiviteit

Vrijwel iedere organisatie in Nederland – van overheidsorganisaties tot commerciële bedrijven en zorginstellingen – zit in een bepaalde fase van de digitale transformatie. Dit betekent een nieuwe manier van bedrijfsvoering, andere processen en een sterke focus op data, applicaties en digitale diensten. Hieraan gekoppeld is een transitie van de traditionele datacentra in eigen beheer naar een op de cloud gebaseerde infrastructuur en hybride cloudomgevingen. En dan gaat het vaak om meerdere clouds of om een combinatie van private en public clouds (hybrid clouds).

Bij veel (overheids) organisaties groeit enerzijds de noodzaak om met datacenters en de daar draaiende applicaties dichtbij de bron van (nieuwe) data te zitten, om deze data vervolgens zo snel mogelijk te kunnen verwerken. Anderzijds moeten deze data ook snel ontsloten worden voor multi- en hybride cloud oplossingen die misschien elders in het land draaien of toegankelijk zijn. Met de Region Connect Ring van NorthC ontstaat er één groot, virtueel datacenter. Binnen dit virtuele datacenter zijn de data, applicaties, verbindingen en diensten van ieder datacenter toegankelijk voor organisaties die in andere datacenters van NorthC zitten. Daarmee is de Region Connect Ring de oplossing voor organisaties die samenwerken met partners, klanten en leveranciers uit andere regio’s.

Essentieel is dat al deze data niet alleen optimaal beschermd en beveiligd zijn, maar ook toegankelijk zijn voor snelle verwerking en analyse. Hierdoor groeit de vraag naar snelle dataconnectiviteit tussen de regio’s. Op grote internetknooppunten, zoals in de metropoolregio’s Amsterdam en Den Haag/Rotterdam, komen belangrijke internationale internetverbindingen bij elkaar. Maar ook in de rest van ons land is de digitale transformatie in volle gang. Daarbij is er vaak een voorkeur om zaken te doen met een nabijgelegen datacenter in dezelfde regio. Hoogwaardige connectiviteit met de belangrijke internetknooppunten is dan essentieel. Region Connect maakt dit op eenvoudige wijze mogelijk.

Naast connectiviteit met de grote internetknooppunten is er ook een groeiende vraag naar connectiviteit tussen de regio’s onderling. Organisaties willen bijvoorbeeld samenwerken met toeleveranciers, partners en klanten in andere regio’s.

Meer weten over wat Region Connect voor uw organisatie kan betekenen?

Download dan ons whitepaper.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.