of 59903 LinkedIn

Wethouders zetten inzichten over herbestemming in app

Vier wethouders die de koppen bij elkaar hebben gestoken om hun kennis over herbestemming te vergroten, hebben nu inzichten gebundeld in een smartphone-app.

Vier wethouders die de koppen bij elkaar hebben gestoken om hun kennis over herbestemming te vergroten, hebben nu inzichten gebundeld in een smartphone-app.

Sessies
De wethouders Ewout Cassee (Haarlem), Andy Dritty (Landgraaf), Wouter Ruifrok (Noordoostpolder) en Dennis Straat (Zaanstad) kwamen het afgelopen jaar bij elkaar in een reeks sessies over de herbestemming van kantoren en andere leegstaande bedrijfsruimten, onder de hoede van de stichting Architectuur Lokaal. De wethouders willen hun bevindingen delen en zien de app als een mooie uitingsvorm.

Voorbeelden
De app biedt onder meer adviezen (Wetten en Lessen) en praktijkvoorbeelden en via de app is ook contact op te nemen met de vier wethouders zelf. Ook voorbeelden uit het Nationaal Programma herbestemming, zoals appartementen in hogere prijsklassen, multifunctionele gebouwen en leerbedrijven passeren de revue. 

Versies
De Wethoudersapp Herbestemming is er voor Android-telefoons en binnenkort ook voor iOS en Blackberry.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk (ambtenaar) op
Deze wethouders hebben zelf een ipad of iphone. Kunnen ze aan de familie laten zien wat ze presteren. wat een onzin allemaal. Geld verspilling en laten zij dit zelf maar betalen uit eigen geld
Door r van den hoff op
Alhoewel goed bedoelt ( en dat meen ik oprecht) slaan we weer door: stel de data ter beschikking in een dataset en laat de markt/burger zelf die apps maken. Nu heb je geen iPhone app (want die kost nl duizenden euro's) en kunnen andere gemeentes allemaal een eigen app gaan maken zodat we eindigen met 1000 apps over dit onderwerp. Niet doelmatig en zeer kostbaar. De overheid moet eens ophouden met zelf maar steeds sites/apps/communities etc te bouwen svp!!!