of 62812 LinkedIn

Wethouder verbolgen over nominatie Big Brother Award

wethouder Rob van Doorn
wethouder Rob van Doorn
4 reacties
De Haarlemse wethouder Rob van Doorn is verbolgen over zijn nominatie voor de Big Brother Award als ‘grofste privacyschender van het jaar’. Dat zegt hij tegen het Haarlems Dagblad. Aanleiding voor de nominatie door de organisatie Bits Of Freedom is het plan om het digitaal parkeren in te voeren – een plan dat van Doorn door alle protesten op de lange baan heeft geschoven.
Digitale parkeerschijf
Digitaal parkeren moest de moderne versie van de kartonnen parkeerschijf vormen. De automobilist geeft via internet of mobiele telefoon door waar zijn auto staat, met een unieke code gekoppeld aan zijn kenteken. Dit plan stuitte afgelopen winter op veel weerstand bij politieke partijen, variërend van VVD tot SP. Bewoners begonnen handtekeningenacties. Zij wezen steeds op het ongemak voor mensen zonder computer of mobiele telefoon. Én zij vreesden voor inbreuk op hun privacy.

Extra check
De golf van protest was in december aanleiding voor wethouder van Doorn om de invoering van het systeem tot mei uit te stellen. En nu is daar toch die Award-nominatie. In het Haarlems Dagblad toont van Doorn zich verontwaardigd. Volgens hem voldoet het systeem aan alle wettelijke privacy-eisen. ‘Op aandringen van de gemeenteraad ligt het nu voor bij het College Bescherming Persoonsgegevens voor een extra check’, stelt hij de journalist gerust. ‘Als ik op basis van dat advies straks zelf ook maar de geringste twijfel heb, ga ik het voorstel niet eens opnieuw inbrengen in de raad.’

Overige genomineerden
Ook minister van Justitie Ivo Opstelten en de gebruikers van Facebook zijn genomineerd voor de Award. De een voor zijn voornemen om gescande kentekenplaten vier weken te bewaren, de ander omdat zij de privacy van hun vrienden zouden schenden.

Wethouder van Doorn zelf was op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door PJW op
Ooit was de Chipknip een van de werkelijk nuttige gebruiksmogelijkheden om parkeergeld te betalen.
Dat werd maar moeizaam wat omdat allerlei belangengroepen er andere dingen mee wilden (vooral privacyschendend en/of commercieel). En de banken maakten 'm duur in het gebruik door MKB.
En inmiddels schaft men de Chipknip weer af en komt met nieuwe 'oplossingen'.
Door Theo Van Der Aa op
Wat hebben we toch een mooie wethouder in Haarlem die Haarlem nog meer kan verkloten
ga zo door Van Doorn en gefeliciteerd met je prijs. GEWOON DE KARTONNEN PARKEERSCHIJF GRAAG BEHOUDEN.
Door Jan op
De nominatie is volkomen terecht. Uitstel is voor hem geen afstel. En wéér wordt vastgelegd waar je je bevindt. Dit nog afgezien van de rompslomp en het feit dat niet iedereen over internet beschikt. De kartonnen parkeerschijf voldoet prima. Je kunt hem bovendien nog eens lenen of uitlenen als het nodig is. Een goede buur is beter dan een verre politicus als Van Doorn.
Door Jip Jap (medewerker Bibob) op
Waar maakt deze man zich druk om. Hij verbleekt bij de grofste privacyschenders allertijden: Ing Groep, ABN-AMRO bank, Bouwfonds, Fortis Amev, Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn (de landsadvocaat), De Brauw Blackstone Westbroek advocaten, Panorama, Tros Radar, Peter R. de Vries etc..

http://www.michelkraay.nl/images/media/HP%20de%20Tyd%20De%20zondebok%20geheime%20informatie%20Mariendijk%20Intermediar%20BV%20Peter%20%20R.%20de%20Vries%20banken%20advocaten%20%20de%20landsadvocaat%20informatieschandaal%20CBP%20VROM.pdf?Section=HPdeTijd