of 59229 LinkedIn

Werk.nl werkt nu wél

De website werk.nl heeft de grootste problemen achter de rug, is te concluderen uit een jaarrapportage van het UWV. De site is stabieler en klanten weten hem steeds beter te vinden.

De website werk.nl heeft de grootste problemen achter de rug, is te concluderen uit de Internet jaarrapportage 2013 van het UWV. De site is stabieler en de WW-klanten weten hem ook steeds beter te vinden.

Werkmap-gebruik
Werk.nl is hét vehikel voor de digitalisering van de dienstverlening van het UWV, dat zo de broodnodige besparingen wil realiseren. Maar de site kampte lange tijd met technische storingen en inhoudelijke problemen, wat de organisatie op grote kritiek kwam te staan. De Werkmap, het belangrijkste onderdeel van werk.nl, laat echter stijgende bezoekcijfers zien. Eind 2013 gebruikte 84 procent van de bezoekers de Werkmap, terwijl dat eind 2012 nog 75 procent was. Het streefpercentage ligt overigens op 90. Bij het tevredenheidsonderzoek scoorde de stelling 'Het is duidelijk hoe ik de Werkmap kan gebruiken' een 7,2; dat was een 6,5 bij het vorige onderzoek. Het absolute aantal WW'ers dat de Werkmap (met DigiD-inlog) gebruikt, was eind 2013 375.000, een forse stijging ten opzichte de 275.000 van eind 2012. Er kwamen echter ook veel werklozen bij.

Minder foutmeldingen
Het feit dat de site te vaak simpelweg niet goed werkte of niet beschikbaar was, noopte het UWV vorig jaar tot technische maatregelen. Die hebben geholpen, volgens de jaarrapportage. De beschikbaarheid van de site buiten de gegarandeerde openingstijden (83 uur per week) is gestegen van 94 naar 96 procent. Het percentage foutmeldingen (ten opzichte van het totale aantal pageviews) is voor het eerst tot onder de 1 procent gedaald, na een piek in september van 2,5 procent.

Slechte match
Het aantal klachten over de beschikbare vacatures - vanwege een slechte 'match' - is afgenomen. Dat komt vooral door een strengere beoordeling van de via internet (met Jobfeed) binnenstromende vacatures. Het totale aantal vacatures is afgenomen van 1 miljoen naar 665.000.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door van Kollum (ww) op
HaHaHaHaHa. Wat zijn het toch een grappenmakers bij het UWV en het rijk.
Of maken ze zichzelf nou belachelijk????