of 59250 LinkedIn

Weerstand tegen 'bring your own device' in publieke sector

Je eigen tablet en smartphone op en voor je werk gebruiken? wat de mogelijkheden daarvoor betreft lopen ambtenaren achter op alle andere branches, zegt Oracle.

Je eigen tablet en smartphone op en voor je werk gebruiken? wat de mogelijkheden daarvoor betreft lopen ambtenaren achter op alle andere branches, concludeert IT-bedrijf Oracle uit een Europees onderzoek.

Angst voor onveiligheid
'Bring your own device' (BYOD) is de populaire benaming voor het gebruik van eigen ICT-hulpmiddelen voor werkdoeleinden. Het gebruik van organisatiedata en de toegang tot het netwerk zijn zaken die daarbij goed beveiligd moeten worden. Bij organisaties in de publieke sector leeft volgens Oracle de grootste angst dat ze de beveiliging van die BYOD-apparaten niet aankunnen - nog meer zelfs dan bij financiële dienstverleners, die er ook niet happig op zijn.

Veel ontkenners
De responderende organisaties zijn ingedeeld in 'omarmers' en 'ontkenners'. De eersten zijn op de hoogte van technologieën voor het beheren en beveiligen van applicaties en data en gebruiken die ook. Niet vreemd dat Oracle daar als leverancier van dergelijke hulpmiddelen op wijst, uiteraard. De beveiligingsangst is vooral te vinden bij de ontkenners; tweederde van hen versleutelt bijvoorbeeld niet de bedrijfsgegevens die op BYOD-apparaten worden gebruikt. Het grootste percentage ontkenners is bij de overheid te vinden.

Volwassenheid
Over alle branches heen doet de Benelux het overigens volgens het door Quocirca uitgevoerde onderzoek niet slecht, met een derde plek qua 'volwassen benadering' van BYOD, na Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door August Biels (gewezen ICT ambtenaar) op
Een bericht dat toch niet echt zal leiden tot opgetrokken wenkbrauwen.

Gemeenten lopen in alle ICT zaken jarenlang achter, zie recentelijk nog de Win XP toestanden. Dan mag het geen verbazing wekken dat in zaken als BYOD de gemeenten ook achter lopen.