Advertentie
digitaal / Nieuws

Weer problemen met website UWV

De website van het UWV waarbij mensen zelf hun gegevens beheren is sinds een paar dagen uit de lucht.

11 januari 2013

Het onderdeel 'Mijn UWV' van de uitkeringsinstantie is sinds enkele dagen niet te gebruiken. Volgens een woordvoerder is het nog niet duidelijk wanneer de problemen zijn opgelost.

Callcenter 's avonds open

,,Maar we houden ons callcenter nu ook 's avonds en in het weekend open, zodat mensen dingen telefonisch kunnen doorgeven. We zullen mensen in ieder geval niet korten op hun uitkering als dingen niet zijn doorgegeven. Dat geldt tot het probleem is opgelost.'' Via de bewuste webpagina kunnen mensen onder meer hun persoonsgegevens wijzigen en hun aanvraag voor een WW-uitkering volgen. Dagelijks maken ongeveer 18.000 mensen er gebruik van.

Werk.nl ook problemen 

De pagina staat los van de UWV-site werk.nl, de website waar werkzoekenden aan vacatures worden gekoppeld. Die had recent ook diverse keren te maken met technische problemen waardoor die niet was te gebruiken.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Meppie
UWV, DigiD, ING.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de websites minder stabiel en minder veilig zijn dan velen ons willen doen geloven.
john ten wolde / oud raadslid
probeer eens een ww-uitkeringsscherm in te vullen of in leesbaar en begijpbaar nederlands uitleg te krijgen over de hoogte van je uitkering. (bv. dagloon) Godsonmogelijk. Suggesties over verbetering worden zonder argumentatie naar de prullebak verwezen. Opheffen die-al jaren-falendende klub.
braber.g
Niet alleen de site van de UWV is een puinhoop.

Telefonische informatie wordt niet verwerkt.

Rekenfouten worden niet hersteld.

Onterecht worden bedragen teruggevorderd, of erger, ze worden gewoon niet betaald.

Mijn nadeel door hun fouten is meer dan Hfl 100.000,00.

Rekenfouten worden niet hersteld omdat ze de zaak als gesloten beschouwen.
jacob lageveen / Entrepreneur
Het is ook een erg rommelige website. Daar heeft een stel pubers aan zitten werken, die vervolgens voor 2,6 miljoen betaald zijn en ergens op een onbewoond eiland zitten. Of was dat die vorige site? Nu weet ik het niet meer.
Advertentie