of 58952 LinkedIn

Wageningen weigert 1200 studenten te 'verhuizen'

Het college van B en W van Wageningen is niet van plan minimaal 1200 adressen aan te passen omdat ze niet in een bestaand technisch systeem passen.
3 reacties
Het college van B en W van Wageningen is niet van plan minimaal 1200 adressen aan te passen omdat ze niet in een bestaand technisch systeem passen. Daardoor voldoet Wageningen niet aan de Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Buiten proporties
Om de eenheid in adressering te bewaren zouden minimaal 1200 adressen gewijzigd moeten worden. Het college vindt het idee achter de BAG goed, maar vindt deze consequentie buiten proporties.

 

Huisnummers
De gemeente Wageningen moet voldoen aan de wet en regelgeving van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Een afspraak is dat studentenkamers in de studentencomplexen moeten worden voorzien van een eigen huisnummer. Dit heeft tot gevolg dat er minimaal 1200 studenten administratief moeten worden verhuisd. Studenten moeten zich opnieuw in laten schrijven en adreswijzigingen versturen. Dit brengt hoge kosten met zich mee.

 

Rompslomp
Het college wil met het Ministerie in gesprek om tot een passende oplossing te komen waarmee wordt voldaan aan de wettelijke verplichting zonder dat dit een grote administratieve rompslomp met zich meebrengt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arjan Honkoop (Projecleider Bag) op
Als het hier gaat om het toekennen van extra adressen aan de studentenpanden/kamers dan is het wel degelijk een "verhuizing" Maar dit kost wageningen miljoenen per jaar minder uit het gemeentefonds. Ieder adres is n.l. geld
Door Manya (Juridisch medewerkster) op
Dit probleem is ook ambtshalve op te lossen. De BAG-beheerder neemt de besluiten. Deze worden openbaar gemaakt. Men kan reageren. GBA voert de besluiten van de BAG uit. Niks adreswijzigingen die door de studenten ingevuld moeten worden. Dan hebben ze de koppeling BAG-GBA niet goed begrepen.
Door Willem Sloots (adviseur) op
Dit probleem is niet uniek; het speelt o.a. ook in een veelheid aan bv. verzorgingshuizen. En dat is daar vaak al lang opgelost, zonder dat iemand zich heeft moeten melden.