of 60941 LinkedIn

VNG: wacht niet met Wet elektronische publicaties

De Wet elektronische publicaties wordt pas op 1 januari 2021 van kracht, maar gezien de verwachte impact raadt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan om tijdig met de implementatie te beginnen. De wet werd deze week aangenomen door de Tweede Kamer.

De Wet elektronische publicaties wordt pas op 1 januari 2021 van kracht, maar gezien de verwachte impact raadt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan om tijdig met de implementatie te beginnen. Het wetsvoorstel werd deze week aangenomen door de Tweede Kamer.

Verplicht digitaal

Volgens de wet moeten bekendmakingen verplicht digitaal gebeuren, officiële publicaties moeten op officiëlebekendmakingen.nl gepubliceerd worden en voorgenomen besluiten moeten zowel fysiek als digitaal ter inzage beschikbaar zijn. De VNG schrijft dat er aandacht moet zijn voor burgers die niet digitaal vaardig zijn: ‘De gemeente verstrekt op verzoek een papieren afschrift van een publicatie in de elektronische publicatiebladen.’

 

Besparingen

‘Veel gemeenten hebben de besparingen op de papieren publicatie al geïncasseerd’, schrijft de VNG. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) ‘vindt dat de baten groot genoeg zijn om desgewenst de elektronische publicatie te combineren met een papieren publicatie in beknopte vorm.’

 

Inclusieve dienstverlening

De VNG verzocht BZK vorig jaar al om niet aan te sturen op het afsluiten van analoge mediakanalen, zodat burgers onder het mom van ‘inclusieve diensteverlening’ ook op deze manier op de hoogte gehouden kunnen worden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joop (medewerker) op
En het aangeboden materiaal moet niet de allerlaatste trend in software gaan volgen omdat dan met name de gebruikers van besturingssystemen met minder aanhang worden buitengesloten, niet iedereen is happy met Microsoft, Apple of Linux.