of 59345 LinkedIn

VNG lanceert app voor iWmo-berichtenverkeer

VNG heeft voor kleinere zorgaanbieders en gemeenten een app gelanceerd waarmee zij zich kunnen aansluiten op het landelijke berichtenverkeer van iWmo/iJw. Het gaat om onder meer berichten als zorgaanvragen, declaraties en mutaties.

VNG heeft voor kleinere zorgaanbieders en gemeenten een app gelanceerd waarmee zij zich kunnen aansluiten op het landelijke berichtenverkeer van iWmo/iJw. Het gaat om onder meer berichten als zorgaanvragen, declaraties en mutaties.

Aansluiten op landelijk berichtenverkeer

De app is bedoeld voor kleine zorgaanbieders en gemeenten die niet over de vereiste softwareoplossing beschikken, waardoor zij niet aangesloten zijn op het landelijke berichtenverkeer in het sociaal domein. De app is eenvoudig te downloaden via Google Play, de Apple Store en als webapplicatie.

 

Ondersteuning van gemeenten
VNG probeert gemeenten met de app te ondersteunen bij het snel, veilig en gemakkelijk versturen van berichten. Om die reden werd er via het programma Initiatie de Berichtenapp gebouwd. De app is vooralsnog een pilot die loopt tot 1 januari 2017. Afhankelijk van het nut en de noodzaak blijft deze beschikbaar. De Berichtenapp ook gereed gemaakt voor de nieuwe 2.1-versies van iWmo en iJw, die per 1 april 2017 worden geïmplementeerd.
 

Implementatie iWmo 2.0 niet soepel verlopen
VNG stelt in de medeling op de eigen website dat het landelijke berichtenverkeer nog niet door alle partijen is geïmplementeerd. De app kan voor de aansluiting van gemeenten wellicht een goed hulpmiddel zijn. De aansluiting verloopt niet heel soepel: in januari 2016 bleek nog dat honderden gemeenten nog niet waren overgestapt naar de nieuwe 2.0 versies van de berichtenstandaard voor iWmo en iJW, terwijl

Het Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGk) en het knooppunt van VECOZO daar sinds 4 januari al mee werkten.
 

Conversiedienst ook ten einde
Gemeenten konden vervolgens tot april 2016 gebruik maken van een conversiedienst waarmee de oude berichten alsnog werden omgezet naar de nieuwe 2.0 versie. Volgens een VNG-woordvoerder was er in april officieel één gemeente die om een verlenging van de conversietermijn vroeg. Er waren daarnaast zeventig gemeenten die niet helemaal over waren naar de nieuwe versie, maar omdat deze niet alle type berichten versturen is het onduidelijk voor hoeveel de volledige overgang echt noodzakelijk was. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.