of 63908 LinkedIn

VNG en Microsoft komen gemeentelijke voorwaarden overeen

Alle Nederlandse gemeenten kunnen sinds 1 februari gebruikmaken van de gemeentelijke voorwaarden van Microsoft.

Alle Nederlandse gemeenten kunnen sinds 1 februari gebruikmaken van de gemeentelijke voorwaarden van Microsoft. 

Voorwaarden
Pieter Jeroense, plaatsvervangend algemeen directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), en Emily Glastra, directeur publieke sector bij Microsoft Nederland, hebben daarvoor nieuwe gemeentelijke voorwaarden ondertekend. De voorwaarden passen in de beweging die door gemeenten is ingezet om meer samen te organiseren.

 

Gunstig
Aanleiding voor VNG Realisatie om in onderhandeling te gaan met Microsoft over gemeentelijke voorwaarden, was een aantal belangrijke veranderingen in de werkomgeving, waaronder Office 365-producten, Windows 10 en beveiligingsproducten. Uit de onderhandelingen zijn gunstige voorwaarden voor gemeenten gekomen, waarvan zij zelf bepalen of ze er gebruik van maken.

 

Producten

Bij de voorwaarden is rekening gehouden met het feit dat gemeenten zelf de inrichting van hun werkplek bepalen. Ter ondersteuning zijn verschillende producten ontwikkeld, waaronder, zoals op gemeenten toegespitste documentatie met uitleg over de impact van de  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op de Microsoft-werkomgeving en aanpassing van de algemene juridische voorwaarden in relatie tot privacy en beveiliging.

 

Cloud Competence Center

VNG en het Rijk zetten in de komende drie maanden een Cloud Competence Center op. In het Center wordt kennis gebundeld en aan gemeenten en Rijk beschikbaar gesteld. In eerste instantie is de blik gericht op producten van Microsoft, maar in 2020 zal de focus ook liggen op andere softwareproducten. Vanaf april 2019 zal een pilot uitgevoerd worden bij de gemeente Utrecht en bij ICT West-Brabant West voor de implementatie van de overheidswerkplek.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ivo op
De afspraak moet ook inhouden dat Microsoft standaard gebruik maakt van de open document standaard (ODF) zoals vastgelegd in de betreffende ISO en Nen-normen. motie Vendrik?
Door Kees op
Over vendor lockin gesproken en niet te vergeten de open source wens.