Advertentie
digitaal / Nieuws

VNG en KING gaan door met samen telecom aanbesteden

Ruim een kwart van de gemeenten wil meedoen aan het gezamenlijk inkopen van telecommunicatiediensten. Het initiatief Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) wordt daarom doorgezet.

14 januari 2015

Ruim een kwart van de gemeenten wil meedoen aan het gezamenlijk inkopen van telecommunicatiediensten. Het initiatief Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) wordt daarom doorgezet.


OT2010/2014
Afgelopen zomer bedachten de G5-gemeenten, het Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (BIZOB) en de bestuursdienst Ommen-Hardenberg dat het handig zou zijn een nieuwe manier te vinden om het afsluiten van nieuwe telefonie- (en andere telecom-)contracten te vereenvoudigen. Binnen het raamcontract OT2010 - voor álle overheden - opnieuw een contract afsluiten bleek niet haalbaar vanwege 'complexe Europese aanbestedingsjuridische aspecten'. 

Alleen gemeenten
Dan maar met alleen gemeenten, bedachten de initiatiefnemers, waaronder ook VNG en KING. het aanschaffen van telecomdiensten is immers duur en tijdrovend. Afgelopen najaar werd een eerste inventarisatie gedaan en daaruuit bleek dat 110 gemeenten zeker belangstelling hebben voor het gezamenlijk optrekken. Met die gemeenten gaan VNG/KING binnenkort in gesprek over de exacte invulling van het aanbestedingstraject.  Daarnaast zullen alle gemeenten in dit kwartaal nog eens benaderd worden over mogelijke deelname. Ook organiseert GT de komende maanden een aantal regiosessies.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico / zzp
Kan iemand in eenvoudig nederlands uitgeleggen waarom meedoen met het contract met het Rijk niet mogelijk is. Eindelijk een contract waar de hele overheid al jaren aan meedoet en plotseling is er een aanbestedingsprobleem. Ik kan mij niet voorstellen dat dit plotseling niet meer mogelijk is. Het zal toch geen politieke onwil zijn om samen te werken?
H. Wiersma / gepens.
Wat te denken van hetzelfde te doen met gas, elektriciteit e.a.?
Advertentie