of 59318 LinkedIn

VNG dringt aan op overgang naar e-factureren

De urgentie om e-factureren te implementeren in gemeentelijke organisaties neemt toe. Dat schrijft VNG in een ledenbrief.  Per april 2019 wordt het voor lokale overheden vanuit Europese regelgeving verplicht om e-facturen te ontvangen en te verwerken.

De urgentie om e-factureren te implementeren in gemeentelijke organisaties neemt toe. Dat schrijft VNG in een ledenbrief.  Per april 2019 wordt het voor lokale overheden vanuit Europese regelgeving verplicht om e-facturen te ontvangen en te verwerken.

Voorzieningen treffen

Gemeenten moeten nu voorzieningen gaan treffen om tijdig te voldoen aan de verplichting, zo schrijft de organisatie in de brief. Er zijn met het ministerie van Economische Zaken bestuurlijke afspraken gemaakt om overheden en bedrijven een impuls te geven. De VNG ondersteunt deze afspraken, ook vanwege de missies die zijn omschreven in de Digitale Agenda 2020.


Geen technische drempels meer

Er zijn volgens VNG technisch geen drempels meer om e-factureren mogelijk te maken. De VNG adviseert gemeenten niet te wachten tot de wetgeving een feit is, maar nu al de nodige stappen te zetten. Dit kan door e-factureren op de gemeentelijke agenda te zetten en door alvast te beginnen met een implementatietraject.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.