Advertentie
digitaal / Nieuws

Vijftig miljoen voor verbetering C2000

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken pakt samen met de veiligheidsregio's C2000 aan, het systeem voor mobiele communicatie voor politie, brandweer, ambulances en marechaussee.

18 februari 2010

Maatregelen
Op zestig plaatsen waar nu onvoldoende dekking van het netwerk is, zullen de komende twee jaar 'versneld' extra masten komen of worden andere technische maatregelen genomen, heeft de minister dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het kost 50 miljoen euro.

 

Groeien
Ter Horst gaat ook kijken hoe het gebruik van mobilofoons en portofoo.s beter kan worden, vooral in gebouwen. 'Samen met andere technische en organisatorische maatregelen moet op deze manier het vertrouwen in C2000 weer groeien', schrijft de bewindsvrouw.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ploeff / ex-ambtenaar
Schrale troost: in Zweden is ook veel gedoe over hun gekrypteerde defensie- en politie-en-reddingsdiensten Rakel. Maar het is weer een reden: laat de overheid eerst eens een (groot) aantal GOEDE IT-ers aantrekken alvorens nog projecten zoals OV-chipkaart, Electr.PatientenDossier en wat er zoal meer in de pijplijn zit, te entammeren. Ik houd telkens mijn hart vast welke rampen de overheid nu weer zèlf gaat veroorzaken - en waar geen redding voor is te bieden.
Advertentie