of 63082 LinkedIn

Vier gemeenten klaar voor BAG

Reageer

Slechts vier van de 441 gemeenten zijn op tijd klaar voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen.

Op vier van de 441 gemeenten in het land na is het invoeren van de zogeheten landelijke Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) niet gelukt. De vier gemeenten, waaronder Rotterdam, Breda en Lelystad, hebben op de daarvoor afgesproken datum van 1 juli de zaak voor elkaar.

Een woordvoerder van het ministerie van VROM bevestigde dit woensdag. De BAG bevat persoonsgegevens, namen en adressen van bedrijven, stand- en ligplaatsen en eigenaren van percelen. Voor hulpdiensten als de brandweer die de dienst moeten kunnen raadplegen, is dat van essentieel belang. Maar ook bij de bestrijding van fraude is het registratieloket BAG van belang.

Volgens de woordvoerder worstelen gemeenten met ICT-projecten. Maar de situatie is volgens hem “geenszins zorgwekkend”. VROM zal de ontwikkeling volgen en erop toezien dat het met de invoering van de BAG zo spoedig mogelijk in orde komt.

Gemeenten hebben twee jaar de tijd gekregen om zich in te stellen op het gebruik van de BAG, die de dienstverlening door alle overheden zou moeten verbeteren. Medio 2011 moeten ze de landelijke registratie verplicht gebruiken. De regeling zou ook minder rompslomp moeten geven bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.