of 64277 LinkedIn

Veel van Berichtenbox blijft ongelezen

Beeld: Logius.nl
Beeld: Logius.nl

Ruim een derde van de berichten in de Berichtenbox is na zes weken nog niet gelezen, blijkt uit cijfers van Logius. 63 procent van de berichten werd in 2020 wel binnen die periode geopend - in vergelijking met het jaar ervoor een toename van 4 procent. Het aantal berichten dat binnen drie weken wordt geopend steeg met hetzelfde percentage.

Zowel digitaal als per post

Dat niet alle berichten in de Berichtenbox worden geopend, is volgens Logius grotendeels te verklaren door de soorten berichten die worden verstuurd. ‘Relatief veel berichten worden verstuurd met alleen een aankondiging zonder inhoudelijke informatie. Daarbij zijn er ook organisaties die berichten zowel digitaal als per post aanbieden. Het is hierdoor minder noodzakelijk om het digitale bericht te openen.’

 

Maatregelen

Om te zorgen dat meer mensen de berichten lezen, was Logius vorig jaar van plan om maatregelen te nemen zoals het toevoegen van een ‘handelsperspectief’. Inmiddels is dat gebeurd, waardoor gebruikers kunnen zien welke actie er wordt gevraagd (bijvoorbeeld een betaling of het leveren van informatie). Ook meldt Logius dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de herhaalnotificaties. Mensen krijgen dan een melding als een bericht na een tijdje nog niet is gelezen.

 

Lopende zaken

Zo’n 8,9 miljoen mensen hebben inmiddels een MijnOverheid-account, blijkt uit de tussenstand eind juni. Een jaar eerder was dat nog 8,3 miljoen. Ruim 4 miljoen mensen hebben de Berichtenbox-app gedownload. 268 gemeenten, vijf waterschappen en een provincie zijn aangesloten op de Berichtenbox. 33 gemeenten zijn ‘lopende zaken’.

 

Bron: Logius.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.