Advertentie
digitaal / Nieuws

Valse e-mails over DigiD verstuurd

Er zijn e-mails in omloop die afkomstig lijken van de Belastingdienst en die bedoeld zijn om mensen hun DigiD-gegevens te ontfutselen.

30 juli 2012

Er zijn e-mails in omloop die afkomstig lijken van de Belastingdienst en die bedoeld zijn om mensen hun DigiD-gegevens te ontfutselen.

Teruggave
Zowel Belastingdienst als DigiD waarschuwen voor de valse e-mails. De ontvanger krijgt het verzoek om via een DigiD-link in te loggen met zijn DigiD om een belastingteruggave te krijgen. De link komt echter uit op een website die de indruk wekt van de Belastingdienst te zijn, maar dat niet is.

Vissen
Met dergelijke 'phishing'-mails slagen kwaadwillenden er steeds weer in een aantal nietsvermoedenden hun gegevens te laten invoeren - in dit geval hun DigiD met bijbehorend wachtwoord. De oplichters gaan vervolgend met de digitale identiteit van de burgers aan de haal. DigiD verwijst op de eigen website alsnog naar de echtheidskenmerken van DigiD.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
Belastinbgtreruggaaf? IK heb uitstel van aangifte. De crimineeltjes behoren duidelijk niet tot "de slimsten"!

En dan nóg een waarschuwing: Deze crimineeltjes sturen ook mails van banken waar je geen klant van bent! De betrokken bank wil het wel graag weten, dus doorgeven aan die bank waar je geen klant van bent.
a.a. smits
Ik krijg zo veel van die berichten dat ik er wel dagwerk aan zou hebben om die banken te bedienen. Die grappenmakers hebben zelfs allemaal hun eigen mailadres daarvoor (zie flynth.nl) en vervolgens hoor of zie je er niets meer over. Beetje logisch, dat wel, maar gezien de "reputatie" van de banken sta ik niet meer te trappelen om ze uit de wind te houden.
Advertentie