of 59185 LinkedIn

UWV geteisterd door computerstoringen

Het UWV heeft flinke problemen met computers. Uit documenten die in handen zijn van NRC blijkt dat er door storingen 14.000 rapporteringen van werkzoekenden en berichten kwijt zijn. Daaronder vallen onder meer gegevenswijzigingen van werkzoekenden.

Het UWV heeft flinke problemen met computers. Uit documenten die in handen zijn van NRC blijkt dat er door storingen 14.000 rapporteringen van werkzoekenden en berichten kwijt zijn. Daaronder vallen onder meer gegevenswijzigingen van werkzoekenden. 

Kwijtgeraakte informatie weer gevonden
De krant kreeg inzage in interne stukken waarin de problemen worden benoemd. Het grootste gedeelte van de zoekgeraakte informatie is inmiddels weer gevonden. Een oorzaak voor het vastlopen van het systeem is dat te veel mensen tegelijk inloggen. 

Worstelen met systemen
In de interne stukken wordt naar medewerkers gecommuniceerd dat zij voortaan een kwartier moeten wachten met opnieuw inloggen, wanneer zij uit het SONAR-systeem van het UWV worden gegooid. 
'We weten, afgezien van de verstoringen van de laatste weken, hoe vaak jullie moeten worstelen met de systemen om het werk te kunnen doen', zo schrijft de directie naar de medewerkers. Een woordvoerder van het UWV meldt aan de krant dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Betalingen of uitkeringen ondervinden geen hinder door de problemen. Ook werkzoekenden hebben er geen last van. 

Eerdere storing
Niet alleen intern zijn er storingen. Ook de de klantenwebsite van het UWV lag eerder al eens plat door een storing. Daardoor kon er niet worden ingelogd op de sites.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joh op
UWV is een regelrechte rampenplan; een ware stroperige uitkeringsfabriek waar "coaches" zelf én hun eigen systemen niet kennen én totaal niet weten wat er op de arbeidsmarkt gebeurt. Ongeïnteresseerd en werkend vanuit 'een ivoren toren' hun onkunde en onwil verbloemen door steeds achter de regels en procedures te verschuilen. De werkcoaches proberen een uitzendbureau na te bootsen zonder enige kennis van (arbeidsmarkt)zaken. WBS - systeem werkt op oeroude functietabellen met het gevolg dat de klant diens CV niet eens actueel kan invullen, laat staan bijhouden. Als werkgever krijg je de grootste bagger CV's en de betalingen van de subsidies is net als hun systeem; flexibel als een loden pijp en zo traag als dikke St****t. Voor de klanten zijn de medewerkers liever lui dan moe en proberen te scoren over de ruggen van de klanten. De klant vindt een baan en zij registreren dit als dat uwv-medewerker dit gevonden heeft, dus een score wordt er bijgeschreven. Nee, de afdeling werkbemiddeling (voorheen het arbeidsbureau) kan net zo goed opgeheven worden en met dat geld een betere (om)scholingsregeling treffen voor de 50+ die door vele werkcoaches genegeerd worden.
Door A3iaan ((luis in de pels)) op
De website werk.nl van het UWV is de overtreffende trap van een absolute ramp. Deze -voor vele mensen belangrijke- site is bijna elke week i.v.m. onderhoud niet beschikbaar en als hij in de lucht is....komen er de meest onzinnige zaken naar voren.
Als je (eigen voorbeeld) een vacature zoekt in Bergen op Zoom (en 50 km. daarbuiten) en in het vakgebied administratief verwacht je zeker geen baan als muziekpedagoog in de provincie Groningen. UWV staat volgens mij voor Uw Werk Verzaken!!!!
Waardeloze en geldverspillende instelling met dezelfde mentaliteit op de werkvloer dus incompeten en uiterst ongeinteresseerd personeel.