of 65101 LinkedIn

Uitrol 5G mag van rechtbank

Van de rechtbank in Den Haag mag het 5G-netwerk landelijk worden uitgerold in Nederland. Stichting Stop5GNL heeft het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat verloren.
5 reacties

Van de rechtbank in Den Haag mag het 5G-netwerk landelijk worden uitgerold in Nederland. Stichting Stop5GNL heeft het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat verloren.

Voorschriften

De stichting had geëist de uitrol van 5G te stoppen, omdat de gezondheidsrisico’s volgens hen niet voldoende zijn onderzocht. Maar de rechter oordeelt dat de overheid bij de introductie van 5G alle voorschriften naleeft en de limieten niet worden overschreden.Volgens de voorzieningenrechter zijn er geen aanwijzingen dat de deskundigen van het RIVM en de Gezondheidsraad, waarop de Staat zich baseert, onzorgvuldig te werk zijn gegaan en geen oog hadden voor kritiek op de introductie van 5G.

 

Meningen

De rechter lichtte in zijn mondelinge uitspraak toe dat hij alle tegenstrijdige meningen van verschillende deskundigen niet kan wegen. Wel citeerde hij een rapportage van het RIVM waarin staat dat onderzoekers geen direct verband hebben ontdekt tussen verschillende ziektes en elektromagnetische golven. 'Als blijkt dat door de uitrol van 5G toch limieten worden overschreden en er gezondheidsrisico's dreigen, heeft de Staat aangegeven te zullen ingrijpen en gehanteerde limieten aan te passen. Onder deze omstandigheden bestaat er voor mij geen aanleiding de introductie van 5G te verbieden,' zei de rechter. De rijksoverheid is van plan in juni de frequenties voor het 5G-netwerk te veilen.(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Myconius op
@ Joop

Tinnitus wordt niet veroorzaakt door straling. Daar is al vrij uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Tinnitus komt ook niet meer voor in gebieden met veel straling, of minder in gebieden waar in het geheel geen straling is. Daarnaast kwam tinnitus in de tijd voor de mobiele telefoon ook al voor, in ongeveer dezelfde aantallen.
Door Nuchter op
@Joop: en op welke wetenschappelijk onderzoek baseer jij je stelling dat 5G tinnitus veroorzaakt? De frequenties van het "nieuwe" 5G liggen straks in de buurt van de huidige wifi-routers. Juist door de hogere frequenties is het bereik minder (herkennen we toch ook wel bij onze wifi?). De signalen komen niet eens door de huid. Het huidige 4G zou dan nog meer overlast moeten veroorzaken. De signalen van 5G worden straks ook nog veel gerichter gebundeld naar de bestemming dan nu het geval is bij 4G. Maar goed; als we nu met z'n allen onze mobiel etc. aan de kant leggen en onze wifi uitschakelen, is het probleem ook weer opgelost.
Door Joop (medewerker) op
"Volgens de voorzieningenrechter zijn er geen aanwijzingen dat de deskundigen van het RIVM en de Gezondheidsraad, waarop de Staat zich baseert, onzorgvuldig te werk zijn gegaan en geen oog hadden voor kritiek op de introductie van 5G." Die deskundigen hebben niet eens een meetmethode om te achterhalen wat dergelijke straling doet bij mensen omdat ze niet in staat zijn de gevolgen binnen de hersenen van de mens te monitoren. Dus waar baseren deze deskundigen zich dan op? @Arno, leuk, maar we hebben het niet over dit soort straling, ik heb het over straling die tinnitus veroorzaakt. Tinnitus is een verzamelnaam voor "gehoorschade" wat vaak in verband wordt gebracht met gehoorgangschade waardoor mensen een piep horen. Een groot deel van deze mensen horen perfect, maar hebben veel dieper in de hersenen een bron die een piep veroorzaakt. Draadloze verbindingen die niet via licht verlopen hebben daar een werking op. Dus met het uitrollen van 5g met een veel krachtiger straling dan 4g vanwege die golflengte wordt het voor een deel van de bevolking ondragelijk. Als je bij de dokter komt krijg je te horen dat je er maar mee moet leren leven omdat ze er niets aan kunnen doen. In alle landen om ons heen wordt dit erkend en onderzoek naar gedaan, maar in Nederland kijkt men behendig de andere kant uit, schandalig gewoon. Martelen versie 2.0 of zo iets.
Door Ben (jurist) op
Prima toch dat de rechter zich erover uitspreekt. Een kort geding aanspannen is een recht, in ieder geval beter dan die idioten die masten in de fik steken.
Door Arno (Consultant) op
Verstandige uitspraak.

Als mensen zich nu eerst eens in de materie verdiepen en het verschil tussen ioniserende en niet-ioniserende straling begrijpen, dan weet je dat je je geen zorgen hoeft te maken. Ook de 5G frequenties zitten nog (ver) onder de frequentie van infrarood licht (warmte) en de fotonen bevatten daarmee veel minder energie dan de fotonen van warmtestraling zolas bijvoorbeeld een CV radiator.

Als deze 5G golven schadelijk zijn, moeten we ook al onze warmtebronnen - zoals CV installaties - de deur uit doen want die zijn dan nog veel gevaarlijker.