of 58952 LinkedIn

Twitterende dictrictschef op non-actief

De Drentse korpschef Frans Bakker heeft districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe maandag per direct op non-actief gesteld naar aanleiding van een twitterbericht. Een woordvoerder van de politie heeft maandagavond een bericht daarover op de site van het Dagblad van het Noorden bevestigd.
13 reacties
De Drentse korpschef Frans Bakker heeft districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe maandag per direct op non-actief gesteld naar aanleiding van een twitterbericht. Een woordvoerder van de politie heeft maandagavond een bericht daarover op de site van het Dagblad van het Noorden bevestigd.
Twee doden
Nadat op eerste kerstdag bekend werd dat in een flat in Meppel twee doden waren gevonden, suggereerde Dijksman op haar twitteraccount dat het 'vast' zou gaan om huiselijk geweld. Het tweetal bleek overleden te zijn door koolmonoxide-vergiftiging. Er is inmiddels een intern tuchtrechtelijk onderzoek ingesteld naar het handelen van de districtschef.

PVV-tweet
Eind augustus werd Dijksman al door korpsbeheerder Sicko Heldoorn op de vingers getikt, nadat ze de PVV op twitter 'fascistisch' had genoemd.

Inbreuk integriteit
Korpschef Frans Bakker zegt op de site van RTV Drenthe dat hij de ontstane situatie zeer betreurt. ,,Door de tweet is mogelijk inbreuk gemaakt op de integriteit van de slachtoffers en de nabestaanden", aldus Bakker. ,,Ik keek erg op van de tweet. Daarom heb ik ook besloten een tuchtrechelijk onderzoek te laten uitvoeren. Het richt zich op de aard en de intentie ervan."

Twitterverbod
Bakker verwacht dat het interne onderzoek vier weken duurt. Uiteindelijk beslist korpsbeheerder Heldoorn daarna wat er verder gebeurt. Tot die tijd mag Dijksman niet twitteren over politiezaken.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frank op
BW art. 106.C


"indien het nadeel gelegen is in aantasting van de nagedachtenis van een overledene en toegebracht is aan de niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, de geregistreerde partner of een bloedverwant tot in de tweede graad van de overledene, mits de aantasting plaatsvond op een wijze die de overledene, ware hij nog in leven geweest, recht zou hebben gegeven op schadevergoeding wegens het schaden van zijn eer of goede naam"
Door Criticus (Ambtenaar) op
"Daarom heb ik ook besloten een tuchtrechelijk onderzoek te laten uitvoeren."

Kunnen ze niets zinnigers doen met hun tijd en geld?

Het uit laten gaan van een tweet is bij mijn weten net zo zwaarwegend als iets zeggen in de plaatselijke kroeg. Het is een persoonlijke uitspraak of mening. Iets wat volgens mij in Nederland nog steeds is toegestaan.

Misschien was het geen handige uitspraak voor iemand met haar functie, maar om daar nu zo'n ophef over te maken... dat gaat mij toch echt te ver
Door Kees Cornelder (strateeg) op
Was korpschef Bakker niet degene die Dijksman als districtschef heeft aangenomen?
Er lopen daar in Drenthe dus (minstens twee figuren in de politietop rond die over weinig onderscheidingsvermogen beschikken. Nogal alarmerend.