of 63428 LinkedIn

Twitterende dictrictschef op non-actief

De Drentse korpschef Frans Bakker heeft districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe maandag per direct op non-actief gesteld naar aanleiding van een twitterbericht. Een woordvoerder van de politie heeft maandagavond een bericht daarover op de site van het Dagblad van het Noorden bevestigd.
13 reacties
De Drentse korpschef Frans Bakker heeft districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe maandag per direct op non-actief gesteld naar aanleiding van een twitterbericht. Een woordvoerder van de politie heeft maandagavond een bericht daarover op de site van het Dagblad van het Noorden bevestigd.
Twee doden
Nadat op eerste kerstdag bekend werd dat in een flat in Meppel twee doden waren gevonden, suggereerde Dijksman op haar twitteraccount dat het 'vast' zou gaan om huiselijk geweld. Het tweetal bleek overleden te zijn door koolmonoxide-vergiftiging. Er is inmiddels een intern tuchtrechtelijk onderzoek ingesteld naar het handelen van de districtschef.

PVV-tweet
Eind augustus werd Dijksman al door korpsbeheerder Sicko Heldoorn op de vingers getikt, nadat ze de PVV op twitter 'fascistisch' had genoemd.

Inbreuk integriteit
Korpschef Frans Bakker zegt op de site van RTV Drenthe dat hij de ontstane situatie zeer betreurt. ,,Door de tweet is mogelijk inbreuk gemaakt op de integriteit van de slachtoffers en de nabestaanden", aldus Bakker. ,,Ik keek erg op van de tweet. Daarom heb ik ook besloten een tuchtrechelijk onderzoek te laten uitvoeren. Het richt zich op de aard en de intentie ervan."

Twitterverbod
Bakker verwacht dat het interne onderzoek vier weken duurt. Uiteindelijk beslist korpsbeheerder Heldoorn daarna wat er verder gebeurt. Tot die tijd mag Dijksman niet twitteren over politiezaken.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bas (logicus) op
@Jan, de enig verantwoordelijke voor de Twitter misdraging van Gerda Dijksman was zijzelf.
Wilders heeft daar niets mee te maken en ook niet met de gevolgen van haar handelen.
Wilders heeft wel andere zorgen aan zijn hoofd.
U geeft aan dat het een bekend feit is dat er bij de politie veel PPV stemmers zitten.
Iets dat ik zelf uit ervaring ook heb geconstateerd. Maar daar moet een aanleiding toe zijn.
Een die we allemaal wel weten maar die door vele en m.n. politieke theeliefhebbers (PvdA,GL,D’66) liever niet gezien of gehoord wordt. Het liefst moffelen ze de waarheid ergens weg. Het feit echter waarnemen of benoemen wordt door deze slappe politici omschreven als een racistische daad.
Ondertussen beschuldigd dit politiek kamp (PvdA,GL,D’66) dat de PVV / Wilders bezig is met haat zaaien. Echter het tegendeel is waar want Wilders heeft slechts de negatieve uitwassen onder bepaalde groepen benoemd. Dat de Islamitische gemeenschap daarbij buitenproportioneel vaak negatief in het beeld komt is niet Wilders aan te rekenen.
Feit is dat dit politieke kamp (PvdA,GL,D’66) door steeds de standpunten van de PVV te vergelijken met de Jodenvervolging (terwijl daar geen enkele rechtvaardiging voor is) zichzelf schuldig maakt aan haat zaaien. Tenslotte heeft geen enkele Moslim die zich netjes gedraagt (zoals het elk burger betaamt) iets van Wilders en zijn PVV te vrezen. Want volgens Wilders moeten ook autochtone voetbalhooligans veel harder worden aangepakt.
Feit is echter dat door het haat zaaien van m.n. PvdA,GL en D’66 vertegenwoordigers Wilders en enkele andere PVV’ers ondertussen wel in kogelvrije vesten moeten lopen en voorzien zijn van bodyguards. Ze(PvdA,GL,D’66) hebben blijkbaar niets geleerd (van Pim Fortuyn, Theo van Gogh & Ayaan Hirsi Ali) en gaan gewoon bloeddorstig als ze zijn door. Door de opmerking dat de PVV een fascistische organisatie is maakte Gerda Dijksman zich schuldig aan laster en aan haat zaaien. Tevens zou ze gezien haar voorbeeldfunctie met dergelijke uitspraken direct aan kunnen zetten tot burgerlijke onrust en mogelijk zelfs een tweede Volkert de Graaf doen opstaan.
Bij elkaar dus drie behoorlijk zware strafbare feiten. En daar hoort een gepaste straf op te volgen.
Ik stem voorlopig zelf niet op de PVV. Ik weet niet of dat in de toekomst ooit zal gebeuren maar ik zal zeker nooit stemmen op PvdA, GL, D’66, CU en CDA.
Door Jan op
Ach, dit is gewoon de wraak en invloed van Wilders nu hij in het centrum van de macht zit. Het is een bekend feit dat bij de ollitie veel PVV-stemmers zitten. Alsnog wordt de districtchef gestraft omdat zij de PVV fascistisch noemde.
Door bas (logicus) op
@Big Spender, ben het helemaal met je eens maar ben bang dat de dame in kwestie indien ze wordt overgeplaatst naar de parkeerdienst, wijkwacht of buurtconciërge dit met behoud van haar riante salaris mag doen. Ik wil ook wel wijkwachter bij mij in de buurt worden voor zo’n € 80.000,00 per jaar.
Door Big Spender (netto betaler) op
Net in dat regionale sufferdje, ja het NvhN, wat commentaren gelezen. Dat onderbouwde mijn gevoel dat het hier destijds om een puur politieke benoeming ging: als links kamerlid recht op een leuke baan, en als vrouw meteen aan de semi-top.
Haar digitaal gekakel bewijst dat ze snel weg moet en dan op de wijze zoals dat met normale werknemers die blunderen gaat. En niet met een mooie goud gerande regeling om over een poosje weer op een nog lucratievere stek waar ze geen kwaad kan op te duiken. Overplaatsen naar de parkeerdienst, wijkwacht of buurtconciërge ?
En nu een maand wachten op de wijsheid out of the blue.
Door observer (twitterdewerelduit) op
die tweet bevestigt het vooringenomenheid van de blauwe colonne. Zo worden verhoren waarschijnlijk ook afgenomen
Door Mr. R.M. Dalmijn op
Gewaardeerde forum bezoekers,

Natuurlijk is het onfatsoenlijk en onheus jegens nabestaanden om te communiceren als de districtschef heeft gedaan. En natuurlijk is het geen briljante hoogvlileger; toch meen ik dat zij de kans moet krijgen op een rustig moment haar ontslag aan te bieden. Om daarna inderdaad de verantwoordelijken voor deze specifieke sollicitatie procedure eens te horen.
Mag ik u allen een mooi 2011 wensen.
Door bas (logicus) op
Is de gedragscode van de Politie dan niet bekend bij een districtschef.
Het doen van uitspraken hoort te gebeuren door de Politiewoordvoerder en anders op basis van feiten die het onderzoek niet frustreren.
Overigens komt dergelijk extreem huiselijk geweld meestal voor bij allochtonen dus haar opmerking heeft wel degelijk een achterliggende lading.
Daarnaast heeft ze kennelijk geen weet waar het woord fascistisch voor staat.
Deze incapabele troel is een voorbeeld van hoe het niet moet, niet wenselijk is en niet mag.
In een gezonde organisatie betekend dit exit.
Ik ben benieuwd welke promotie ze krijgt.
Door JoepKH (ambtenaar) op

Er bestaat voor dit soort mensen al sedert begin jaren '70 een aparte onderscheiding: "(upper class) Twit of the year".

zie hier voor het bewijs: http://www.youtube.com/watch?v=MqObJtGrKaA

Door nobby (animal cop) op
Veel van het getwitter is flauwekul van mensen die denken dat ze interessant zijn maar niet heus. Het waait echt wel over als het nieuwtje er van af is. En dan die arme korpschef, ze kan bij ons in de vogelopvang werken, tweet tweet tweet
Door Sjoerd op
Ik vind het nogal dom en naief om in zo'n gevoelige zaak zo onbezonnen een uitspraak te doen.

Wat is het volgende? Bij een overval roepen dat het weer Marokkanen zijn?

Dat kan je toch niet maken als je op zo'n hoge functie zit!