of 59761 LinkedIn

Twitteren uit rechtszaal mag

Reageer

Het gebruik van microblogdienst Twitter vanuit de rechtszaal is in principe toegestaan.

Het gebruik van de internetdienst Twitter vanuit de rechtszaal is toegestaan, vinden rechters en de Raad voor de Rechtspraak. Na een rechtszaak in Leeuwarden kan nu ook een moordzaak in Arnhem worden gevolgd via Twitter.

Twitter, een ‘microblog’-dienst die het mogelijk maakt korte berichten naar een netwerk van geabonneerden te sturen, is in de rechtszaal niet onomstreden. In de Arnhemse zaak bleek dat vanmorgen ook, toen de officier van justitie in de moordzaak Huissensestraat protest aantekende. De rechter vond het Twitteren in principe niet bezwaarlijk. Om andere redenen is echter de zaak achter gesloten deuren voortgezet.

Twitteren mag niet altijd, bleek vorige week. Premier Balkenende tikte minister Verhagen op de vingers omdat hij vanuit de de ministerraad in de Trêveszaal een foto online zette. Balkenende is voorstander van het gebruik van nieuwe technologie, “maar er zijn grenzen”. Verhagen blijft echter plezier hebben in het Twitteren, vooral met de foto’s die hij met zijn iPhone maakt. Hij reageert met een knipoog. (FBL)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.