Advertentie
digitaal / Nieuws

Storing DigiD na installatie nieuw systeem

Het in gebruik nemen van de nieuwe versie van DigiD leidt tot problemen. Sinds de invoering is inloggen, activeren en aanvragen niet of nauwelijks mogelijk.

21 mei 2012

Het in gebruik nemen van de nieuwe versie van DigiD leidt tot problemen. Sinds maandagochtend 7 uur is inloggen, activeren en aanvragen zijn 'niet of nauwelijks mogelijk'.

Upgrade
Beheerder Logius heeft in de nacht van zondag op maandag een technische upgrade geïnstalleerd van het identificatiesysteem, die de onderliggende software onder andere makkelijker uitbreidbaar moet maken. Ook maakt het nieuwe systeem de aanvraag van DigiD's eenvoudiger en veiliger.

Loketten
De migratie is wel succesvol verlopen, meldt beheerder Logius, maar er is wel een probleem. De oorzaak van de storing is vooralsnog onbekend. De website van DigiD zelf functioneert wel gewoon, maar het inloggen met DigiD lukt niet. Dat lukt dus ook niet vanaf andere sites die een DigiD vereisen, zoals de digitale loketten van gemeenten.

Afwachten
Een woordvoerder van BZK meldt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken over de migratie naar het nieuwe systeem als mogelijke oorzaak van de storing. "Er wordt momenteel gezocht naar de oorzaak en de mogelijke oplossing. Toen de migratie om half vier vannacht was afgerond functioneerde alles gewoon." Het is voor hem onbekend hoe lang de storing van DigiD aanhoudt.

==UPDATE==

De storing is inmiddels verholpen, meldt de storingspagina van Logius:

"UPDATE 14.10 uur: Storing verholpen

De storing is verholpen. Nu DigiD weer is opengesteld kunnen wij de komende uren aanvullende testen uitvoeren om extra zekerheid te krijgen over de performance."

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

L. Koopman / Coördinator ICT
Storing is om 14:13 uur opgelost
Hans Muller / gebruiker
16:12 Opnieuw niet mogelijk om in te loggen...
Robin
16.28 inloggen via gemeente niet mogelijk
Desiree Korving
inloggen bij werk.nl lukt nog steeds niet
Arjan
Inloggen bij werk.nl nog niet mogelijk. Hoop dat er snel een oplossing komt.
Flip Zolderman
hier is nog wel even wat meer aan de hand, want tijdens die storing kon je bij gemeenten gewoon zaken regelen die je normaal altijd alleen maar via digid kon regelen - de veiligheidsdrempel viel dus helemaal weg. Een lek, of? Ik denk dat DigiD een serieuzer probleem heeft dan alleen maar een simpele storing. Er wordt wel erg lakoniek gedaan hier.
Flupke / verkoper
Afgelopen dagen toch wat storinkjes geweest. En ja hoor ... nu ligt hij er weer uit. Hoe moet je nu je zaken regelen? Alles moet digitaal, persoonlijk contact is tegenwoordig taboe. Ga zo door, digiD! En de overheid maar geld erin laten drukken...
Sonja
Inloggen op werk.nl, mijnoverheid.nl & uwv.nl lukt nog steeds niet met digid. Hoezo storing opgelost
T.Boudewijn / ambt. secretaris OR
Zelfs een dag na de instalatie van een nieuw systeem werkt hhet nog maar half, 3 kwartier bezig geweest met een poging om in te loggen in mijn berichtenbox van Digi D, uiteindelijk niet gelukt het bericht ook daadwerkelijk te lezen. en simpele website van wie dan ook werkt beter en sneller, dat is nou onze overheid waar we zoveel geld in pompen om het leuk te maken.
johnny / flexwerker
ja, en wat dacht je? je kunt alweer (nog?) niet inloggen met DigiD hoor!
tetske haalboom / kerkelijke werkgroep vluchtelingenwerk zeist
nog steeds kan ik werk.nl niet op
Advertentie