of 59250 LinkedIn

StembureauApp breidt uit naar Zoetermeer

Vijftien stembureaus in Zoetermeer gaan tijdens het Raadgevend Referendum op 6 april gebruik maken van de StembureauApp. Deze is ontwikkeld door gemeente Rotterdam en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

Vijftien stembureaus in Zoetermeer gaan tijdens het Raadgevend Referendum op 6 april gebruik maken van de StembureauApp. Deze is ontwikkeld door gemeente Rotterdam. 

Zelfontwikkelde app

Gemeente Rotterdam werkt al een aantal jaar succesvol met de zelfontwikkelde app. De StembureauApp zorgt volgens de gemeente voor meer efficiency, meer controle en meer kwaliteit. In samenwerking met NVVB wordt nu onderzocht hoe de app ook in andere gemeenten kan worden ingezet. In Zoetermeer gaan zodoende een kwart van het totaal aantal stembureaus in de gemeente met de app aan de slag.

 

Stempassen scannen

Rotterdam startte in 2012 met de inzet van de StembureauApp. De app scant en telt het aantal aangenomen stempassen en herkent ongeldige stempassen. Ook helpt de app bij de communicatie tussen de centrale organisatie en de stembureaus en ondersteunt hij bij het juist vaststellen van de verkiezingsuitslag op de stembureaus. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door D. (advizeur) op
och we hebben ook al een mobiel stembureau ;)
Door secretaris ver. PEL (secretaris) op
Nou, hier blijft het niet bij... Over een tijdje moet er verplicht via een App gestemd worden? Via je smartphone? Dan kunnen ze nog meer mensen uitsluiten van hun stemrecht.
Door Mat Keijers, PinkRoccade (Product Manager) op
Klasse dit soort initiatieven.
Doe graag mee met een aantal vooruitstrevende kwartiermakers gemeenten van iBurgerzaken.
Mat
Door p op
Tijd voor een stichting:

'wij vertrouwens stembureau apps niet' :)

Relevante Parlementaire Dossiers