of 59250 LinkedIn

Smartphones Deventer nog langer in de kast

De duizend smartphones die al lange tijd ongebruikt bij de gemeente Deventer in de kast liggen, zullen daar nog wel een tijdje blijven. Het automatiseringssysteem dat het gebruik van de telefoons mogelijk moet maken, is pas tegen de herfst klaar.
5 reacties

De duizend smartphones die al lange tijd ongebruikt bij de gemeente Deventer in de kast liggen, zullen daar nog wel een tijdje blijven. Het automatiseringssysteem dat het gebruik van de telefoons mogelijk moet maken, is pas tegen de herfst klaar.

Schadeclaim
Ambtenaren in Deventer zullen nog langer moeten wachten voordat ze hun Samsung Galaxy Core 4G in gebruik kunnen nemen als vervanging van hun vaste telefoon. Hierover hebben de raadsleden van de gemeente een brief gehad, meldt de VVD Deventer op haar website. Ook wordt er volgens de VVD in de brief gewezen naar de leverancier, die wellicht een schadeclaim aan de broek krijgt.
 

Enkele tonnen
De kosten voor de gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte voor de ongebruikte smartphones bedragen enkele tonnen. Het is de bedoeling dat de ambtenaren de telefoons net als vaste telefoons kunnen gebruiken, dus met doorverbindfunctie en de mogelijkheid oproepen over te nemen. De telefoons kunnen dat wel aan maar de automatiseringssystemen dus nog niet.


Veelvoud
De gemeente bagatelliseerde de kosten eerder, want uiteindelijk zullen de toestellen in gebruik worden genomen. Volgens een gemeentewoordvoerder zouden de kosten daardoor niet hoger dan 20.000 euro zijn. Uit antwoorden van het college op raadsvragen bleek echter dat de kosten een veelvoud van dat bedrag zijn. Alleen al de afschrijving kost de gemeente jaarlijks een halve ton. Daarnaast zijn er flinke kosten voor de huur van ‘externe expertise en extra inzet eigen personeel’ en ‘extra exploitatielasten’, omdat de telefoontarieven van de gemeenten zijn gestegen door het niet verlengen van het lopende contract.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Victor op
Geef deze gemeenteraad maar geen schadeclaim want dit geld gaat toch weer naar criminele doeleinden.
Door Ron de Jong (Burger) op
De redactie van BB had de woordvoerder Maarten-Jan Stuurman gewoon even kunnen bellen op z'n Samsung om dit bericht op juistheid te controleren.

De enige schade die Deventer lijdt is de onjuiste berichtgeving over de telefoons.
Door Maarten-Jan Stuurman (Woordvoerder) op
De gemeenten Deventer Olst-Wijhe en Raalte hebben bijna alle smartphones de eerste helft van deze maand in gebruik genomen. Daarmee kunnen ze gewoon bellen en gebeld worden. De belangrijkste reden om met smartphones te gaan werken is dat medewerkers plaats en tijdonafhankelijk moeten kunnen werken. Daarvoor zijn ze nu dus in gebruik. Ze liggen niet in de kast. Zodra de nieuwe telefooncentrale in gebruik is genomen, september of oktober, kunnen medewerkers ook gebruikmaken van meer mogelijkheden die nu alleen nog per vaste telefoon mogelijk zijn, zoals naar elkaar doorverbinden.
Door Opmerker op
Nou ja.......lees het onderstaande : gepaste" eens.
Er zijn diverse prijsklassen ook nog

De Samsung Galaxy Core 4G is een goedkope Android-smartphone met 4G en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze Samsung-telefoon heeft alles wat je van een smartphone zou verwachten voor een lekker lage prijs. Zo beschikt de over ondersteuning voor razendsnel mobiel internet met 4G. De Galaxy Core 4G loopt op Android 4.2, en is daarnaast voorzien van unieke Samsung-apps als S Translator, S Voice en ChatON. Geen behoefte aan 4G? Dan kun je ook voor de gewone Samsung Galaxy Core kiezen. In sommige landen wordt dit toestel verkocht als de Galaxy Core LTE.


Belangrijkste Samsung Galaxy Core 4G specificaties
4,5 inch scherm met qHD-resolutie van 540x960 pixels
Voorzien van 1,2 GHz dual-core processor, 1 GB werkgeheugen
Loopt op Android 4.2 Jelly Bean, met Samsung's TouchWiz UI
Dubbele camera's: 5-megapixelcamera achterop, VGA-camera voorop
8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
Ondersteunt mobiel internet via 4G: tot wel tien keer zo snel als 3G!
Door August Biels (gewezen ICT ambtenaar) op
De gebruikelijke incompetentie bij het gemeentelijk ICT-bedrijf.

En als je er als ICT manager wat zegt van de incompetentie van (a) je medewerkers, of (b) je collega-managers, of (c) je directie dan wel (d) het college, dan ben je de lul en ben je je baan kwijt.

Wat een wereld...