of 60831 LinkedIn

Scanauto's zorgen voor toename parkeerboetes

De vier grote steden hebben in 2017 zo’n 25.000 parkeerboetes meer uitgeschreven dan in het jaar ervoor. Vooral Den Haag springt eruit.

De vier grote steden hebben in 2017 zo’n 25.000 parkeerboetes meer uitgeschreven dan in het jaar ervoor. Vooral Den Haag springt eruit.

Den Haag

Dat blijkt uit gemeentelijke cijfers die werden opgevraagd door nieuwsradiozender BNR. In totaal werden er in 2017 1,2 miljoen parkeerboetes uitgeschreven. Vooral Den Haag springt eruit: daar nam het aantal boetes in 2017 met maar liefst 43 procent toe.

 

Scanauto's 

De Haagse wethouder Robert van Asten heeft een eenvoudige verklaring voor de stijging. ‘In 2016 stuurden we nog controleurs op pad, maar in de loop van 2017 zijn we scanauto’s gaan gebruiken. Die maken veel meer foto’s van geparkeerde auto’s dan een controleur te voet of per brommer kan maken,‘ zegt hij in de uitzending van BNR.

 

Gemeentekas

Volgens Van Asten is het niet zo dat de grotere inkomsten aan boetes ook betekent dat de gemeentekas gespekt wordt. Het is een naheffing en geen boete, stelt hij, en de opbrengst wordt besteedt aan de extra kosten die de gemeente maakt voor de controles.

 

Groen

Den Haag heeft bovendien meer plekken gekregen waar nu betaald geparkeerd moet worden. Van Asten wijst ook op de weerstand van bewoners tegen de parkeerdruk in de eigen woonwijken. ‘Zij waarderen het vaak veel meer dat ergens een stukje groen ligt.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. de Niet (fin. adv.) op
Goed zo, de gemeente mag wat mij betreft meer geld ophalen bij overtreders van simpele leefregels dan bij de hardwerkende belastingbetaler. Dit gaat ook op voor de handhaving van het bestemmingsplan en bedrijven die milieuvoorschriften aan hun laars lappen.
Door Bakker (Burger) op
De wethouder slaat kwinkslag. Vroeger heette het argument kosten neutraal. Kon heel goed electronisch met kaartje voor bewoners en b.v. 1 euro per tijdsmoment. Er waren gemeenten die daar mee rond kwamen. De rest was humbug.