of 59123 LinkedIn

Rijksoverheid start met Monitoragenda

VNG heeft een overzicht gemaakt van de langlopende monitoren in het sociaal domein. Dit moet leiden tot meer overzicht voor gemeenten, omdat het nu soms onoverzichtelijk is waar gevraagde gegevens voor dienen.

Het Rijk heeft een overzicht gemaakt van de langlopende monitoren in het sociaal domein. Dit moet leiden tot meer overzicht voor gemeenten, omdat het nu soms onoverzichtelijk is waar gevraagde gegevens voor dienen.

Doel gegevens

De Monitoragenda maakt duidelijk wanneer en welke gegevens aangeleverd moeten worden en welk doel deze gegevens dienen. In deze eerste versie van de Monitoragenda zijn alleen monitoren opgenomen die direct verband houden met het sociaal domein én waarvoor een actieve inzet of aanlevering van gemeenten wordt gevraagd.
 

Op basis van de informatiebehoefte van gemeenten zal de Monitoragenda de komende jaren doorontwikkeld worden en waar nodig aangevuld worden met andere monitors. De Monitoragenda is hier te vinden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alfred op
P.s: ziet er uit als een initiatief van BZK, niet van VNG
Door Alfred op
Goed initiatief, beeeeetje laat en ik mis nog wel wat:

- SCP onderzoek ihvk HLZ (VWS)
- verplichte clientervaringsonderzoeken Jeugdwet en WMO (VWS, kun je niet afdoen als onderdeel van de monitor sociaal domein)
- monitor passend onderwijs (OCW)
- het eindeloos vage traject Outcome jeugd NJI (VWS)
- GGD onderzoeken ihkv WPG (VWS), hebben alles te maken met sociaal domein.

En dan nog even die onderling afstemmen. Plus afstemmen met niet alleen gemeenten, maar ook met verplichtingen voor de zorgsector, bijv. verplichte CQI's.

Strategie/overzicht binnen en tussen ministeries is vrij hopeloos. En als we zo doorgaan doet over 10 jaar niemand meer mee aan enquetes