of 59561 LinkedIn

Rehwinkel heeft het even gehad met Twitter

De op Twitter zeer actieve Groningse burgemeester Peter Rehwinkel wil voorlopig even niets weten van het sociale medium. De nuance is hem te vaak zoek.

De op Twitter zeer actieve Groningse burgemeester Peter Rehwinkel wil voorlopig even niets weten van het sociale medium. De nuance is hem te vaak zoek.

Cohen

De laatste tweet van Rehwinkel is alweer van 17 februari, toen hij werd benaderd over wat prins Friso was overkomen. De aanleiding om op te houden met twitteren was echter de stroom berichten die hij voorbij zag komen naar aanleiding van het aftreden van PvdA-leider Job Cohen. "Het ging zo hard en zo naar, dat ik dacht 'ik wil dit gewoon een poosje niet'", zei hij vrijdag tegenover de lokale zender OOG Radio. "Het is een manier van met elkaar omgaan die me niet bevalt."

Negatief
Rehwinkel is in 2010 nog verkozen tot 'meest social burgemeester' vanwege zijn gebruik van Twitter en Facebook. Of zijn breuk met Twitter nu definitief is, weet hij nog niet. Hij blijft het een mooi medium vinden. "Je bent open en je legt verantwoordelijkheid af, maar overal is iets van te vinden. Hoe goed je het ook bedoelt, er zijn mensen die het nooit goed bedoelen en er eigeniljk alleen maar op uit zijn alleen het negatieve te pakken. Daar heb ik even geen zin in."

Trots
Ruim 9000 mensen volgen de tweets van Rehwinkel. In het blad Intermediair toonde hij zich daarover trots: "Het is een bewuste keuze om verantwoording af te leggen en toegankelijk te zijn. Je hoeft als burgemeester niet alleen in bestuurlijke circuitjes mee te draaien. Een van de mooiste complimenten luidde: 'Ik wist nooit wat een burgemeester deed, nu wel'."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mevrouw Kiki (Kritsch burger) op
De allerlaatste tweet van Burgemeester dr. mr. Rehwinkel was op de vrijdag na het ongeluk:
over de situatie van Prins Friso.
Deze tweet was zo'n zware misser dat ik direct een e-mail heb gezonden naar B&W / de Gemeenteraad om te verzoeken het twitteren van de Burgemeester te stoppen.
Al eerder was er van de Burgemeester een zeer ongepaste tweet de wereld over gegaan over een 12 jarig meisje dat zwanger van haar vader was.

Dat de Burgemeester dr.mr.P.Rehwinkel pas zou hebben besloten te stoppen met twitteren toen een paar dagen later (maandagmiddag) bekend werd dat Job Cohen zijn functie neerlegde, lijkt waar...

Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat de reacties over zijn tweet over Prins Friso, ook een fikse duit in de besluit-buidel heeft gedaan.

Door Rob Waaijenberg (Functioneel beheerder) op
Mag ik het even niet eens zijn met Ruud Leether? Elk medium wordt gebruikt voor incontinentie, ook de ingezonden brievenrubrieken van de oude kranten, ook de discussiegroepen op usenet.
Door selectief om te gaan met hashtags en accounts die je volgt, krijg je wél goede en snelle informatie binnen.
In de kiosk koop je ook niet lukraak alle tijdschriften en in de bibliotheek zijn er afdelingen die je links laat liggen. Twitter voorziet in de behoefte aan snelheid, compactheid en informatie afgestemd op jouw behoefte.
Door Ruud Leether (Juridisch adviseur ) op
Rehwinkel typeert twitteren nu als een manier van omgaan met elkaar die hem niet bevalt. Alsof er ooit iets op Twitter werd gecommuniceerd dat de moeite van kennisnemen waard was. Kom nou toch: het medium was en blijft vooral bedoeld voor hen die hun communicatie incontinentie niet weten te onderdrukken en daarbij de misvatting hebben dat hun boodschappen voor anderen de moeite waard zijn. Nou ja, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar denken.