of 62284 LinkedIn

Raadsleden Schouwen-Duiveland ruilen tablets in

Schouwen-Duiveland maakt sinds 2011 gebruik van iPads. De huidige versies zijn ongeveer twee jaar in gebruik. De iPads worden ingeruild voor laptops.

De gemeente Schouwen-Duiveland trekt 46.920 euro uit voor de aankoop van 34 nieuwe laptops. De laptops vervangen de iPads waarmee de raadsleden nu werken. Ze moeten met name het leeswerk van de raadsleden makkelijker maken. 

Worstelen met iPad
Bijlagen worden niet altijd goed weergegeven op de iPads, zegt fractievoorzitter Florus van der Paauw van de SGP. Ook het pdf-probleem speelt volgens hem een rol: documenten in pdf-formaat zijn slecht toegankelijk voor mensen met een visuele handicap en onhandig voor ontwikkelaars die open data verwerken. 

Maar bovenal kan een deel van de raadsleden niet goed met de iPads overweg. 'Je ziet nieuwe raadsleden soms echt worstelen,' zegt Van der Paauw. 'Dan zijn ze middenin hun betoog opeens hun bestand kwijt.' Hij verwacht dat een overstap naar laptops deze problemen oplost. 'Met software van Microsoft zijn de meeste raadsleden al vertrouwd, want dat hebben ze thuis ook.'

Geen cadeautje
Schouwen-Duiveland maakt sinds 2011 gebruik van iPads. De huidige versies zijn ongeveer twee jaar in gebruik. Van der Paauw is zich ervan bewust dat de inruilactie door buitenstaanders als een 'cadeautje' van de raad aan zichzelf kan worden gezien. 'Maar ook raadsleden hebben nu eenmaal apparatuur nodig waarop ze hun werk goed kunnen doen. Dat hoort bij hun rechtspositie.' De laptops blijven eigendom van de gemeente.

De provincie moet nog wel instemmen met de aankoop. Omdat de begroting van de gemeente volgens de provincie in eerste instantie niet op orde was, houdt de provincie toezicht op alle extra uitgaven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Misschien kunnen ze beter een goede inkoper aanstellen?
Door Arno (Consultant) op
"34 laptops voor €46.920. Dat is dan €1380 per laptop..."

Was ook mijn eerste reactie. Maar als hier ook nog wat software, bijvoorbeeld MS Office, bij zit, dan zit je vlot aan dit bedrag.
Door Gamer op
Toetsenbord met ledverlichting aparte grafisch chip.
Waarschijnlijk ook voorbereid voor nieuwe omgevingswet 3d applicaties
Door Elmer (adviseur) op
34 laptops voor €46.920. Dat is dan €1380 per laptop.... ik weet niet wat de raadsleden met hun computer gaan doen, maar voor de helft van het geld heb je een laptop waarmee je echt prima mailtjes kan tikken, vergaderstukken kan lezen en wat een raadslid nog meer doet.