of 59130 LinkedIn

Provincies maken ‘high value datalijst’

Ambtenaren van provincies die deelnemen aan de inspiratiemiddag Open Provincies gaan op 23 november een ‘High Value datalijst’  opstellen. Dit zijn datasets die een hoge meerwaarde hebben voor de samenleving. De lijst is al eens eerder met succes ontwikkeld door gemeenten.

Ambtenaren van provincies die deelnemen aan de inspiratiemiddag Open Provincies gaan op 23 november een ‘high value datalijst’  opstellen. Dit zijn datasets die een hoge meerwaarde hebben voor de samenleving. De lijst is al eens eerder met succes ontwikkeld door gemeenten.

Resultaten Quick Scan
De bijeenkomst wordt georganiseerd met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de provincie Zuid-Holland. De dag staat in het teken van open data en open overheid. Ook worden de resultaten van de Quick Scan Open Provincies bekendgemaakt.


Gemeentelijke high value datalijst 

Behalve goede voorbeelden op gebied van open overheid waaronder open spending, open data en transparantie is er ook een gesprek over high value data, dat zijn datasets die hoge meerwaarde hebben voor de samenleving en dus een grote kans hebben om gebruikt te worden. De deelnemers gaan deze gezamenlijk opstellen voor provincies. Gemeenten hebben deze lijst al geformuleerd, waarbij de onderwerpen onder meer gaan over stembureaus, bedrijventerreinen en monumenten. Provincies worden ook opgeroepen voor inbreng bij het nieuwe Actieplan Open Overheid voor 2018-2020.

 

Meer informatie over de bijeenkomst is hier te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.