of 61819 LinkedIn

Provincie Zuid-Holland maakt subsidies openbaar

Zuid-Holland opent binnenkort een openbaar register waarin staat aan welke organisaties de provincie subsidie verleent en hoeveel.
2 reacties

Zuid-Holland opent binnenkort een openbaar register waarin staat aan welke organisaties de provincie subsidie verleent en hoeveel.

Inzichtelijk

Het subsidieregister op internet komt er op verzoek van de Provinciale Staten, op voorstel van de PVV-fractie. Doel is om inzichtelijk te maken waar het geld van de provincie naar toe gaat, licht provinciewoordvoerder Michiel Muis toe.

 

Interactieve begroting

Het is een logische stap op de weg naar meer transparantie in het openbaar bestuur, zegt Muis. ‘De provincie heeft onlangs ook een interactieve versie van de begroting op internet gezet. Daarmee kun je eenvoudig overzichtjes bij elkaar zetten en printen, of specifiek zoeken naar onderwerpen die je interesseren. Dat is veel toegankelijker dan een groot pdf-document.

 

Voorspellen

Hoeveel mensen gebruik willen maken van de interactieve informatie van de provincie, kan Muis moeilijk voorspellen. ‘Maar zelfs als dat slechts enkelen zijn, moet informatie van de overheid overzichtelijk en toegankelijk worden gepresenteerd.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. A.K.Onderdijk (juridisch adviseur) op
Het is belangrijk dat er duidelijkheid is in subsidieaanvraag en -verstrekking. Te vaak zijn er onbeantwoorde vragen en blijven burgers onvoldoende geinformeerd. Men moet discussies niet uit de weg gaan, goed onderbouwd beantwoorden. Betrokkenen hebben er recht op.
Door Steven Wolhoff (RO-adviseur ) op
Dit lijkt me een goede zaak maar niet alle organisatie en zeker niet iedereen bij de provincie zal hier blij mee zijn. De kans is groot dat er vragen van de burger uit voort vloeien die willen weten waarom organisatie X zoveel subsidie krijgt en waarom organisatie Y zoveel meer of minder? Subsidies leveren altijd veel discussies op.

Bovenstaande vragen zijn makkelijk te stellen maar vaak moeilijk in een notendop te beantwoorden. Interessant om te zien hoe hier mee wordt omgegaan. De provincie zal zijn huiswerk gedaan moeten hebben.