of 59123 LinkedIn

Provincie Groningen ontwikkelt geur-app

Provincie Groningen ontwikkelt een app waarmee inwoners geuroverlast kunnen melden. Met de app wil de provincie toezicht op bedrijven en handhaving van milieuregels aanscherpen.

Provincie Groningen ontwikkelt een app waarmee inwoners geuroverlast kunnen melden. Met de app wil de provincie toezicht op bedrijven en handhaving van milieuregels aanscherpen.

Laagdrempelige manier van melden

De app moet dit jaar in gebruik worden genomen, zo maakt de provincie bekend op de eigen website. Met een laagdrempelige meldingswijze van geuroverlast hoopt Groningen bij te dragen aan een schone en veilige provincie. Naast de geur-app gaat Groningen bovendien beter gebruik maken van elektronische neuzen (e-neuzen) in Delfzijl, die luchtkwaliteit op het industrieterrein Oosterhorn monitoren. Ook geluidsmonitoring bij bedrijven heeft Groningen hoog op de agenda staan.

Serie maatregelen voor scherpere handhaving 

De provincie heeft een serie maatregelen genomen die moeten leiden tot een beter overzicht van gegevens, om zo scherpere handhaving en toezicht te bewerkstelligen. Om die reden is ook het meldingssysteem verbeterd, waarmee meer inzicht wordt verkregen in de ernst, spoed en frequentie van milieumeldingen en -klachten. Dit kan leiden tot meer boetes, bezwaarprocedrus en strengere voorwaarden voor een vergunning.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door T. Oeschouwer op
Ik vond het goed om te lezen dat er een instrument is ontwikkeld die burgers en toezichthouders helpt bij de overlast die er soms is. Toen las ik de reacties...
Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
30 jaar geleden werd in de Rijnmond al geuronderzoek gedaan. Daar is men mee gestopt. Wat burgers onaangenaam vinden is hoeft niet gevaarlijk te zijn. Ben benieuwd hoeveel Groningers strontlucht gaan melden.

Na de gratis meters om trillingen in de bodem van Groningen provincie wijd te meten, is dit weer een flapdrol.

Het ministerie van I&M, omgevingstoezichthouders en landelijke ondernemersorganisaties maken in hun gezamenlijke projecten grote stappen om tot beter en effectiever toezicht te komen. De navelstaarders van Groningen denken het beter te weten.
Door Pieter van der Amsten (Voorlichter) op
Bedrijven achter de broek zitten met lekker subjectieve zaken. Doe maar, werkgelegenheid zat daar in het noorden, toch?