Advertentie
digitaal / Nieuws

Politie kijkt voortaan live mee met overval

Rotterdam is een proef begonnen die de politie de kans biedt om live mee te kijken als er een overval plaatsvindt. Op die manier kunnen agenten die ter plaatse gaan, de dader meteen herkennen en aanhouden.

05 december 2008
Druk op de knop
Wanneer een winkelier middels een knop op zijn lichaam aangeeft dat hij wordt overvallen, krijgt de meldkamer direct de beelden van de camera in de winkel door. Vervolgens ontvangen ook surveillancewagens in de buurt de beelden van de dader. De meldkamer zoekt daarna naar camera's in de buurt van het pand om zo de overvaller na het verlaten van de winkel te blijven volgen. Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die met het systeem experimenteert.

Lees ook:
Overval op één winkelier is aanval op alle winkeliers 05.09.08
‘Rotterdam schendt grondrechten op grote schaal’ 05.05.08 

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henry / Consulent Wmo
Dit lijkt mij een zeer goed initiatief en als het goed functioneerd zal de pakkans zeker groter worden. Misschien dat de daders nu alleen wel op zoek gaan naar "camera arme" gebieden om overvallen te plegen.
Rodriguez / wijkteam medewerker (Politie N.A.)
ik wil contact hebben met Stichting Aanpak overlast Amsterdam om te overleggen dat we dat syteem op de antillen kunnen toepassen, welke middelen moeten e togepast worden om het syteem hier te krijgen
Toine van Bergen / Lid Provinciale Staten Gelderland
Wie garandeert mij dat dit systeem niet tot misbruik en aantasting van de privacy leidt?
Big Brother is watching you!!
George Orwell zat er met zijn boek "1984" zo'n 30 jaar naast. Voor het overige gaat zijn voorspelling aardig uitkomen.
Advertentie