Advertentie
digitaal / Nieuws

Politie doet weinig met slimme camera's

In het hele land staan 20 slimme camera's, maar de politie doet maar weinig met de gegevens die deze opleveren, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Justitie.

20 mei 2012

Slimme camera's die kentekens scannen, zorgen er maar op kleine schaal voor dat criminelen worden gepakt. De camera's geven de informatie door aan de politie, maar die doet er vervolgens niet veel mee, meldt zaterdag RTL Nieuws.

Meerwaarde beperkt
Het onderzoek is gedaan opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. In het hele land staan ongeveer 200 van de zogeheten slimme camera's, de meeste in de regio Rotterdam. Een van de onderzoekers zei dat de meerwaarde beperkt is. Wel worden er regelmatig automobilisten opgespoord die nog een boete hebben uitstaan, nog belasting moeten betalen of geen rijbewijs hebben.

Niet als bewijs
Justitie gebruikt de opnames van de camera's niet als bewijs. Wel is een aantal criminelen gepakt dankzij de camera's. Maar dat kwam omdat de politie op de beelden kon zien in welke richting de verdachten waren gevlucht, blijkt uit het onderzoek.

Intensiever gebruiken
De Raad van Korpschefs zegt dat de camera's intensiever kunnen worden ingezet tegen criminelen. Volgens de politie is er sprake van een gestage groei van kennis over en gebruik van het middel. Ze vindt dat ze niet alleen gebruikt moeten worden voor het innen van openstaande verkeersboetes.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kitty
Geen afschrikeffect ook meer dankzij dit soort artikels ...
Advertentie