of 59130 LinkedIn

Plasterk: grote problemen project Basisregistratie

De modernisering van de Basisregistratie Persoonsgegevens loopt grote vertragingen op en gaat vele miljoenen meer kosten. Dat heeft minister Plasterk bekend gemaakt.
3 reacties

De modernisering van de Basisregistratie Personen, voorheen het bevolkingsregister, verkeert in grote problemen. Het project loopt forse vertraging op en zal bovendien miljoenen meer kosten. Er moet zelfs over worden gedacht om ermee te stoppen. Dat heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dinsdag bekendgemaakt. Plasterk houdt rekening met een vertraging van vijftien maanden en 17 miljoen euro aan extra kosten en heeft voorlopig besloten tot ,,een periode van bezinning''.

Meer vertraging
Aanleiding is onder meer een advies van het Bureau ICT-toetsing (BIT). Het BIT vraagt zich af of de risico’s en kosten van de invoering van het BRP-systeem opwegen tegen de verwachte voordelen. Het BIT gaat zelf uit van nog meer vertraging en financiële tegenvallers; namelijk 33 maanden en 50 miljoen euro aan resterende kosten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ellen op
Ook lopende banden in een fabriek kun je zo ingewikkeld en duur maken, als er maar genoeg mensen belang bij hebben om het heel duur en ingewikkeld te maken.
Zolang ICT bedrijven verdienen aan slecht gemanagede overheidsprojecten en ze daar zelf aan mee mogen managen, zie ik het niet zo gauw goedkoper worden. En ook niet beter. De analyses van Rene-Jan Veldwijk over dit debacle zijn heel duidelijk en helaas ook heel herkenbaar voor andere projecten.
Als je kijkt naar de complexiteit van de ICT bij bedrijven als Heineken, Amazon of bol.com dan is het echt wel mogelijk maar kennelijk niet door de overheid.
Door joep timmermans (bestuursadviseur) op
Of is het misschien zo, dat dergelijke projecten zo groot en ingewikkeld zijn dat ze nauwelijks zijn te behappen. Het zijn geen lopende banden in een autofabriek of zo. Geen inputje, outputje
Door H. Wiersma op
Wordt het niet eens tijd dat de brokkenpilot(en), die hieraan werken en/of voor verantwoordelijk zijn, de laan worden uitgestuurd?