of 59345 LinkedIn

Pilots Idensys van start

Gemeenten Rotterdam, Hollands Kroon, Hoorn, Molenwaard en Den Haag testen momenteel of Idensys,  waarmee veilig kan worden ingelogd bij de overheid, goed werkt.

Gemeenten Rotterdam, Hollands Kroon, Hoorn, Molenwaard en Den Haag testen momenteel of Idensys,  waarmee veilig kan worden ingelogd bij de overheid, goed werkt. De nieuwe website van Idensys informeert over de pilots, die in de loop van dit jaar besproken worden door het kabinet. 

Nieuwe naam

Idensys ging eerder door het leven als eID Stelsel. Uit de tests met tientallen organisaties waaronder overheden en bedrijven moet blijken of alles werkt zoals bedoeld. Alleen degenen met een uitnodiging van één van deze organisaties kunnen er aan meedoen. Met Idensys kunnen gebruikers veilig inloggen bij overheden, bedrijven en zorginstellingen. Er ontstaat een kleinere digitale sleutelbos doordat vele wachtwoorden verdwijnen. De gebruiker bepaalt zelf met wie hij zijn gegevens deelt en hoe hij inlogt.

Begroting BZK
De uitkomsten van de pilots worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de inlogmiddelen en de ontwikkeling van één eenduidig certificeringsstelsel. Uit de begroting van BZK werd eerder al duidelijk dat de nadruk ligt op Idensys.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.