of 59250 LinkedIn

Overijssel wil subsidie terug na debacle met datacenter

Provincie Overijssel en het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) vorderen de subsidie terug die zij hebben verstrekt aan het Triple Green Datacenter (TGDC). Dat meldt platform voor ict-professionals Computable.

Provincie Overijssel en het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) vorderen de subsidie terug die zij hebben verstrekt aan het Triple Green Datacenter (TGDC). Dat meldt platform voor ict-professionals Computable.

Verantwoording voor bedrag

Het datacenter zou in Zwolle gebouwd worden, maar is er uiteindelijk nooit gekomen. EFRO steunde het project met een voorschot van zo’n 880.000 euro. Provincie Overijssel verleende 750.000 euro. Compello zegt dat er nog gelegenheid is om de gevraagde verantwoording voor het bedrag af te leggen. Een woordvoerder van de provincie laat weten dat de termijn van zes weken voor bezwaar verlopen is en dat het besluit onherroepelijk is.  

Terugtrekkende investeerders 

Het TGDC-project is al enkele jaren niet meer in werking. In 2014 werd investeerder Green Data Systems failliet verklaard. Eerder trok ook investeerder Unica zich terug. Nieuwe investeerders werden niet  gevonden. TGDC zou eind 2013 opengaan. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.