of 58952 LinkedIn

Overheidswebsites beter beveiligd

Bij het laatste onderzoek in 2017 scoorden deze sectoren een stuk slechter. Van alle overheidswebsites had toen 72 procent een beveiligde verbinding. Nu heeft liefst 88 procent van de 1847 domeinen die getest zijn, https voor de site, wat betekent dat de verbinding veilig is.
1 reactie

De meeste websites van de overheid, zowel landelijk als regionaal, zijn goed beveiligd. Liefst 88 procent van de 1847 domeinen die getest zijn, hebben https voor de site, wat betekent dat de verbinding veilig is. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation.

Zorg en onderwijs

In tegenstelling tot de overheid doen zorg- en onderwijswebsites het vaak minder goed. Daar heeft 70 procent een beveiligde verbinding. Daarvoor zijn 22.579 websites van zorginstellingen en 6245 websites van onderwijsinstellingen onderzocht.

Beter dan in 2017
Bij het laatste onderzoek in 2017 scoorden deze sectoren een stuk slechter. Van alle overheidswebsites had toen 72 procent een beveiligde verbinding. Van de zorgwebsites was toen 39 procent beveiligd. Websites van onderwijsinstellingen scoorden het slechtst: 32 procent van de verbindingen was beveiligd. De Open State Foundation is een organisatie die ervoor wil zorgen dat overheidsinformatie publiek beschikbaar komt. Sinds 2016 onderzoekt zij de veiligheid van websites. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P.J. Westerhof LL.M MIM op
'beter beveiligd' is wel het eufemisme van de afgelopen 30 jaar. Voor privacy en beveiliging zijn meest elementaire zaken vaak niet op orde. Wettelijke verplichtingen of niet.
Dat is geen IT-probleem maar een management-probleem.

Dus zelfs nu heeft 1 op de 8 overheidssites en 1 op de 4 van de zorg- en onderwijswebsites HTTPS nog steeds niet geïmplementeerd.

Dat is beter dan het was, maar nog steeds een aanfluiting.
'Minder slecht dan voorheen' is een betere omschrijving.