of 58952 LinkedIn

'Overheid gaat overstappen op gebruikte ICT-apparatuur'

De overheid wil met ICT-oplossingen steeds vaker gaan overstappen op gebruikte apparatuur. Dat stelt de Infotheek Group na een eigen onderzoek bij ruim achthonderd ICT-specialisten.

De overheid wil met ICT-oplossingen steeds vaker overstappen naar gebruikte apparatuur. Dat stelt de Infotheek Group na een eigen onderzoek bij ruim achthonderd ICT-specialisten.

 

Plannen om gebruikte apparaten aan te schaffen 

Een overstap naar gebruikte apparatuur heeft onder meer een positieve impact op het milieu en kan zorgen voor een besparing op kosten, dat stelt althans de Infotheek Group, die marktleider is op het gebied van gebruikte hardware. De ondervraagde ICT'ers bij de overheid geven aan dat ongeveer de helft, 49 procent, van plan is om de komende drie jaren gebruikte ICT-apparatuur aan te schaffen. De smartphone is het populairste apparaat om aan te schaffen in de categorie gebruikte apparatuur. Laptops en pc's volgen op de tweede en derde plek.

Gebruikte apparatuur nog onbekend

De onderzoekers vroegen de ICT'ers ook naar de bekendheid van termen uit de wereld van gebruikte apparatuur. Zo weet slechts 44 procent niet wat 'circulaire ICT' inhoudt. Slechts 24 procent weet dit 'precies'. Bij het bedrijfsleven ligt dit percentage veel hoger en is driekwart bekend met circulaire ICT. De bereidheid bij het bedrijfsleven om gebruikte apparatuur aan te schaffen ligt een met 49 procent iets hoger dan bij de overheid (39 procent). Als grootste voordelen worden door ondervraagden milieubesparing en kostenbesparing genoemd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petra op
Bij ons doen we gewoon zo lang mogelijk met de spullen als technisch is verantwoord. Dus niet na 3 jaar afschrijvingstermijn alles nieuw kopen maar er soms wel 5 jaar meedoen. Is ook duurzaam.
Door Hendrik-Jan (adviseur informatiebeleid) op
Infotheek Groep, marktleider op het gebied van gebruikte apparatuur. Objectiever dan dit krijg je het niet. Betalen ze nou veel voor zo'n advertorial of gewoon een luie journalist?
Door Bas (beleidsmedewerker) op
Wij kregen ook refurbished iphone's die na een tijd allerlei storingen gingen vertonen. Uit testen komt naar voren dat dit heel vaak het geval is. De vraag is of je dan goedkoper uit bent met daarbij nog alle ellende die je er van hebt.