of 59250 LinkedIn

Overheid favoriet doelwit hackers

Bijna 70 procent van de overheidsorganisaties wereldwijd heeft aanvallen met malware te verduren gekregen tussen  juli en  november. Van het midden- en kleinbedrijf kreeg 39 procent te maken met malware. Dit blijkt uit een meting van beveiliger Sentinel IPS. De resultaten werden gepubliceerd door Automatiseringgids.
1 reactie

Bijna 70 procent van de overheidsorganisaties wereldwijd heeft aanvallen met malware te verduren gekregen tussen  juli en  november. Van het midden- en kleinbedrijf kreeg 39 procent te maken met malware. Dit blijkt uit een meting van beveiliger Sentinel IPS. De resultaten werden gepubliceerd door Automatiseringgids.

Kwaadaardig verkeer
De meting is gebaseerd op een analyse van alle alarmmeldingen die binnen het netwerk van Sentinel binnenkwamen. Dat waren er in totaal 30 miljoen. IPS staat voor Intrusion Prevention System. Sensoren in dit systeem signaleren mogelijke kwaadaardig verkeer en blokkeert dat zonodig. 


Ransomware
Het MKB is een populair slachtoffer voor hackers, maar overheidsorganisaties blijken nog veel vaker hun doelwit. Onder de aangevallen overheidsorganisaties zijn ook kritieke infrastructuren te vinden, zoals in de water- en energievoorziening en onderdelen van de politiediensten. Uit de metingen van Sentinel blijkt dat de overheids- en onderwijsorganisaties twee keer zo vaak werden aangevallen met ransomeware, Ransomware is een programma dat een computer blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te 'bevrijden'. De meest gebruikte ransomware die werd gebruikt voor aanvallen op overheidsorganisaties waren CryptoWall en Koyter. 


Gewild doelwit
Dat overheidsorganisaties zo’n gewild doelwit zijn voor hackers zou ook aan de kwaliteit van hun IT-beveiliging liggen; zij knopen volgens Sentinel nogal eens verschillende systemen aan elkaar met weinig aandacht voor de beveiliging daarvan. Dat maakt hen kwetsbaarder voor malware-aanvallen.

 

Bron: Automatiseringgids

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Anoniem op
Bij de RUD in Noord-Brabant zijn hackers dan al twee jaar actief. Wat een broddelsystemen. Zelfs hackers worden moe van deze traagheid en onkunde.