of 59329 LinkedIn

Ondernemingsraad naar rechter om ICT-plan van UWV

De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ICT-vernieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Dat bevestigt de organisatie naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.
5 reacties

De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ICT-vernieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Dat bevestigt de organisatie naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Bestuurlijke chaos

Het personeel denkt dat het project tot mislukken is gedoemd en stoort zich aan de stevige salarissen voor ICT-managers. Fred Paling, het hoofd van het UWV kondigde aan dat er vanaf 11 maart vier nieuwe managers bijkomen. De or wil dat de ondernemingskamer dat voorkomt. Gevreesd wordt dat de komst van de vier tot bestuurlijke chaos leidt.

Verschillen overbruggen
‘Wij blijven in gesprek om te kijken of de verschillen nog te overbruggen zijn. UWV heeft begrip voor de zorgen die de ondernemingsraad heeft geuit en we hebben lang en intensief met elkaar overlegd om verschillen van inzicht te overbruggen,’ zeggen de or en raad van bestuur van UWV in een gezamenlijke reactie.

Naar de ondernemingskamer
De raad van bestuur is niet gelukkig dat de or een gang naar de ondernemingskamer wil, maar ziet dit ‘met vertrouwen tegemoet’. De directie wil wel in gesprek blijven met de ondernemingsraad om te proberen de zorgen te kunnen wegnemen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door @ doeterniettoe (Filkker frauderende ambtenaren op straat ook leidingegevende) op
Het lijkt er sterk op dat reaguurder de eerste 3 reacties niet begrijpt.
Ambtenaren doen melding met het oog op een eventuele dure mislukking, echter voordat de deal met de ICT boys getekend is, hebben ambtenaren goedkeuring gegeven aan het project. Het is bekend dat er belangenverstrengeling is, smeergeld, etc. Het is bekend en opgevallen dat een paar bedrijven steeds de opdrachten krijgen excuus is steevast die ICT jongens van A zitten er goed in, of het kan niet anders omdat de software van bedrijf A is.
E.a. is al ook al eens vastgesteld door onderzoek o.a. door de rijksrecherche.
Onderschat uw tegenstander nimmer en lees de rapporten.

U bent het toch wel met me eens dat bij opzettelijke fraude ambtenaren hoofdelijk dienen te bloeden en terug dienen te betalen? Nu worden ze telkens gedekt. Fair dat de burger hier weken extra voor moet werken? Dacht het niet.
Door doeterniettoe (-) op
Het lijkt er sterk op dat de eerste 3 reacties de inhoud van dit bericht niet begrijpen, die komt namelijk neer op ambtenaren die niet nog een keer een project willen zien mislukken waardoor veel belastinggeld nutteloos wordt besteed, bureaucratie toeneemt en dienstverlening afneemt.
Maar het staat u vrij te stemmen op een partij die hier wat aan zegt te willen doen. Niet achteraf gaan klagen dat die beloftes alweer niet zijn nagekomen of nadelig voor u uitpakken.
Door meer "sociale" controle invoeren (13e maand of vakantiegeld) op
Laten we eens proberen de politiek te vinden om de 13e maand van de ambtenaren te gebruiken voor het rechttrekken van de ambtelijke verspilling. Nu moeten vele burgers en harde werkers lijden onder, als ik ze hier op BB mag geloven, een paar slechte ambtenaren.


Laten we het omdraaien, laten we ambtenaren eens opdraaien voor eigen handelen en in 1e instantie via de 13e maand korting, de over de balk gegooide gelden terug halen, is nl. ONS belastinggeld.

Dan dienen slecht een "paar" ambtenaren te lijden i.p.v miljoenen harde werkers, die nu omkomen in de vele belastingen.

En als dat niet helpt een korting op het vakantiegeld of ontslag via de wethouder in 2020 voor de verspillers.

We gaan het roer omkrijgen links of rechtsom, helemaal na 2020.
Door Geachte ambtenaren, vrienden, (Feit, verkwisting van miljarden per jaar!) op
Ambtenaren die afgeven op burgers, die niet serieus nemen, ondanks dat de kranten vol staan met ambtelijke fraude en verspilling? Hoe dom kan je zijn met zijn allen.

Tip, ga zelf eens werken voor de miljarden die jullie jaarlijks over de bak gooien is het zo afgelopen met de verkwisting. Het niet willen melden en verkwisten, staat gelijk aan de mentaliteit van een stuk stront en jullie willen respect? Sodemieter snel op!
Door Ambtelijke lutsers in 2020 met ontslag via de wethouders (Ambtelijke lutsers in 2020 met ontslag via de wethouders) op
De ondernemingsraad van uitkeringsinstantie UWV vreest dat het nieuwste automatiseringsproject een strop gaat worden van maar liefst een half miljard euro.

het zoveelste project de mist in miljoenen over de balk worden gesmeten


Het UWV heeft sterk verouderde ICT en slaagt er al decennia lang niet in alles op de rails te krijgen.

En burgers mogen wederom weken per jaar voor deze ambelijk lutsers werken, ga dat volk er uit, zijn slecht een kostenpost en voegen niets toe.

Maar ja , daar moeten de burger op BB de mond over houden, feiten vinden ambtenaren niet leuk, vaaoral als ze ook nog waar zijn, Ja toch wendy? Wendy wakker worden face de feiten er jaarlijks miljarden over de balk door ambtenaren en de burger moet daar EXTRA voor werken