Advertentie
digitaal / Nieuws

Nieuwe versie DigiD uitgesteld

De invoering van de nieuwe versie van DigiD wordt uitgesteld tot na de nieuwe belastingaangifteperiode.

11 augustus 2011
De invoering van de nieuwe versie van DigiD, DigiD, het digitale authenticatiesysteem voor de overheid, is uitgesteld. De invoering van DigiD 4.0 zou op 3 oktober plaatsvinden.

Nieuwe datum
Wanneer DigiD 4.0 nu wordt ingevoerd is nog niet bekend. Logius, die het systeem ontwikkelt, zegt alleen dat het in iedet egval na 1 april 2012 zal zijn, dus na de komende belastingaangifteperiode. Volgens het bedrijf is uitstel nodig om de continuïteit en stabiliteit van DigiD te waarborgen.

Meer tijd
De reden voor de gewijzigde planning is dat de leverancier van DigiD 4.0 'meer tijd nodig heeft om een optimale kwaliteit van de infrastructuur en de software te waarborgen', aldus het bedrijf.

Geen nieuwe functies
Gebruikers van DigiD zullen er overigens niets van merken of ze met de oude versie of een nieuwe versie werken. DigiD 4.0 heeft geen nieuwe functionaliteiten. De verbeteringen in de nieuwe versie moeten er voornamelijk voor zorgen dat het systeem makkerlijker te onderhouden is en uitbreidingen in de toekomst eenvoudiger er aan kunnen worden toegevoegd.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

wim westhoff / gepensioeneerd ambtenaar
Het zoveelste bewijs van de incompetentie van het bedrijfsleven. Het is een vast patroon: alles wat aan het bedrijfsleven wordt overgelaten, wordt niet op tijd geleverd, bevat teveel fouten en kost het dubbele. van wat is afgesproken. Als een echte overheidsdienst een foutje maakt, is leiden in last. Minister ter verantwoording, wethouder wordt weggestuurd. En van het bedrijfsleven nemen we het maar met zoete koek aan.
Harrie Gooskens
@wim westhoff het bedrijf in kwestie heet Logius en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het is dus een echte overheidsdienst maar ik denk niet dat de minister voor deze vertraging ter verantwoording zal worden geroepen. Wel jammer dat criminelen weer een jaar extra de tijd krijgen om het onveilige DiGiD te misbruiken.
Jan
En zorg er dan meteen voor dat je DigiD niet vervalt als je het anderhalf jaar niet gebruikt. Erg lastig als dat gebeurt en het leidt ook tot mogelijke onderschepping door onverlaten van brieven met je nieuwe activatiecode . Je sofi-nummer vervalt toch ook niet als je het niet gebruikt? Gewoon DigiD koppelen aan het GBA. Pas als iemand overlijdt moet diens DigiD vervallen. Of als hij er zelf voor kiest natuurlijk.
Moiahh50 / Gebruiker DIGID
@ “Volgens de verstrekte informatie, zouden de gebruikers er overigens niets van merken of ze met de oude of een nieuwe versie werken…..”
Ik mag toch hopen van wel, met de huidige versie is het een crime om te werken met o.a. de website van het UWV, paswoorden worden niet herkend, registraties worden niet of slecht verwerkt en als je dan belt met de helpdesk wordt je met een kluitje in het riet gestuurd.
Ook is het zeer simpel, om het account van je buurman te kapen als je zijn bsn nummer weet….
Dus hoe sneller hoe beter, want het huidige is uuuuuhhh ……. Minder.
Pedro Fortes
DigiD4 uitgesteld
Advertentie