of 59250 LinkedIn

Nieuwe gegevens toegevoegd aan Waarstaatjegemeente.nl

Goed nieuws voor geïnteresseerd in gemeentelijke gegevens: de website Waarstaatjegemeente.nl is uitgebreid met gegevens van onderwijs, criminaliteit en wonen. Het afgelopen kwartaal zijn er gegevens van meerdere bronnen geactualiseerd.

Goed nieuws voor geïnteresseerden in gemeentelijke gegevens: de website Waarstaatjegemeente.nl is uitgebreid met gegevens van onderwijs, criminaliteit en wonen. Het afgelopen kwartaal zijn er gegevens van meerdere bronnen geactualiseerd.

Woningen 
Waarstaatjegemeente.nl heeft nieuwe data uit een aantal bronnen toegevoegd. Het gaat om data uit het Systeem Woningvoorraad en Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De gegevens uit 2014 daarvan zijn toegevoegd. Ook data van Huizenzoeker.nl, dat gegevens over de vraagprijs en het aantal vierkante meters van de aangeboden woningen huisvest, is toegevoegd aan waarstaatjegemeente.nl. Het gaat hierbij om de ontwikkelingen van april tot en met oktober 2015.

Criminaliteit 

Daarnaast zijn er data over 2015 van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) toegevoegd, alsmede de data van Dienst Verkeer en Scheepvaart (DVS). Zo kan er onder meer naar de aantallen leerlingen naar onderwijssoort worden gekeken en naar het aantal verkeersslachtoffers. Door nieuwe gegevens van 2014 van Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is er de mogelijkheid om het aantal (jeugdige) verdachten van misdrijven per gemeente in te zien.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.