of 62812 LinkedIn

Nepmail probeert belastinggeld af te troggelen

Bron: Belastingsamenwerking West-Brabant
Bron: Belastingsamenwerking West-Brabant

Er gaat een e-mail rond waarin een deurwaarder de lezer vraagt om geld over te maken en dreigt met beslaglegging. Deze phishingmail namens ‘Euroloans & Partners’ is nep en er moet vooral geen geld betaald worden.

Inkomen, uitkering of pensioen

‘Wanneer U het dwangbevel niet betaald, zijn wij genoodzaakt om een vordering te doen op uw inkomen, uw uitkering of uw pensioen’ (sic), staat in de brief waar Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) een foto van online plaatste. Het te betalen bedrag is 87,52 euro. BWB schrijft dat de organisatie op geen enkele manier samenwerkt met de partij.

 

Onder druk zetten

Opgelicht?! van AVROTROS onderzocht het zogenaamde ‘Euroloans & Partners Gerechtsdeurwaarders & Advocaten’. In de e-mail wordt gevraagd om gemeentebelastingen over te maken, maar de vier gemeenten die melding maken - Leeuwarden, Hilversum, Almere en Nunspeet – benadrukken dat de e-mail nep is. Spookfacturen, concludeert AVROTROS. De dreigende toon en korte betalingstermijn van uren of dagen dienen om de lezer onder druk te zetten.

 

Euroloans.net

Bovendien is het domein Euroloans.net pas drie maanden actief en dat is erg kort voor een organisatie die een gevestigde naam claimt te zijn. En de foto’s van het bestuur komen uit een beeldbank. Links naar LinkedIn, Facebook en Twitter verwijzen niet naar persoonlijke profielen, maar naar de landingspagina’s van deze websites. Wie deze e-mail ontvangt, kan hem dus het beste verwijderen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.